23 Eylül 2016 09:40

Başsoprano Leyla Demiriş yaşamını yitirdi

Türkiye operasının 'Primadonnası' olarak tanınan Başsoprano Leyla Demiriş yaşamını yitirdi.

Paylaş

Türkiye operasının 'Primadonnası' olarak tanınan Başsoprano Leyla Demiriş yaşamını yitirdi. Leyla Demiriş’in ölüm haberini Oyuncular Sendikası resmi sosyal medya hesaplarından “Türk operasının usta ismi Leyla Demiriş hayatını kaybetti. Başımız sağolsun” diyerek duyurdu. 71 yaşındaki sanatçı, tedavi gördüğü Fulya Acıbadem Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Başsoprano Leyla Demiriş için 26 Eylül saat 11:00’de Süreyya Operası’nda tören düzenlenecek.

1964 yılında henüz konservatuvar öğrencisiyken Turandot operası “Liu”da başrolü ile başlayan sanat hayatını ve baş solistlik görevini otuzdan fazla yabancı opera ve birçok Türk Operası’nın en büyük partileri yorumlayarak sürdüren Leyla Demiriş, eşi besteci Devlet Sanatçısı Okan Demiriş’in kendisine ithafen bestelediği “IV. Murat”, “Karyağdı Hatun”, “Yusuf ile Züleyha” isimli Türk operaları ve Adnan Saygun’un “Köroğlu” isimli operası ile Mevlâna Oratoryosu’nun dünya prömiyerlerindeki başarılı yorumlarıyla tanınıyor.

E.Cartis, A.Florescu, V.Campagnano, N.Nikolov gibi dünyaca şan pedagogları ile çalışan ve ilk plağını 1986 yılında çıkaran Demiriş, kariyeri boyunca Tosca, Madam Butterfly, Cavalleria Rusticana, İl Trovatore, Nabucco operalarında sahneye çıktı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP, ilki hariç tüm KHK'leri Anayasa Mahkemesine taşıyor

SONRAKİ HABER

Reyhanlı'da ev ve işyerleri sular altında kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...