17 Mayıs 2012 02:33

Cezaevinde gazetemize engel!

İfade özgürlüğü ihlallerinin sıkça gündeme geldiği bir dönemde aralarında Evrensel'in de bulunduğu, gazeteler, Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Hapishanesi tarafından “Kurum ve kurum görevlileri hakkında  asılsız haber ve yazılar olduğu” gerekçelerle engellenerek tutuklu ve hükümlülere verilmiyor.

Cezaevinde gazetemize engel!
Paylaş

Konu ile ilgili olarak, tutuklu ve hükümlüler adına Tekirdağ 1 No’lu F tipi Hapishanesinden Sadık Çelik’in gazetemize gönderdiği mektup şöyle:

“Merhaba, “İleri demokrasi”, “Demokratik hakların korunması”, “Basın özgürlüğü”... Ne de çok duyduk bu sözleri, 10 yıllık AKP iktidarı döneminde değil mi? Ve ne dedilerse tersini yaptılar. Hapishaneler ülkemizin aynısıdır. Hapishanelerdeki uygulamalara bakarak ülkemizin içinde bulunduğu durumu rahatlıkla anlayabilirsiniz. Bu gün ülkemiz hapishanelerinde 11 yıldır süren koyu bir tecrit, baskı ve yasaklar var. Bu yasakların bir ayağı da günlük gazetelerin tutsaklara verilmemesidir. Sadece mart-nisan aylarında 25 Mart 2012 tarihli Cumhuriyet gazetesi, 27 Mart 2012 tarihli Milliyet gazetesi, 31 Mart 2012 tarihli Evrensel gazetesi, 11,12,17 Nisan 2012 tarihli Özgür Gündem gazeteleri ve 26 Nisan 2012 tarihli Evrensel gazetesi  “Kurum ve kurum görevlileri hakkında  asılsız haber ve yazılar olduğu” vb. gerekçelerle engellenmiş ve tutsaklara verilmemiştir. 12 Eylül döneminde yakılan, toplatılan kitap, dergi ve gazeteler bugün “asılsız, yalan haber” adı altında toplatılıyor, engelleniyor. Sadece bu uygulama 12 Eylül zihniyetinin devam ettiğinin göstergesi değil midir? Konuyla ilgili duyarlı olacağınızı umuyor, yasaksız, baskısız günler diliyoruz.

Selamlarımızla Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Hapishanesi Özgür Tutsaklar

ÖNCEKİ HABER

Bir an önce ölsün diye mi tutuklandı?

SONRAKİ HABER

Komşuda erken seçim yenilenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa