23 Eylül 2016 05:06

Acıbadem'de metrobüs yoldan çıktı: 11 yaralı

İstanbul Acıbadem'de yoldan çıkan metrobüs, D-100'e girdi; 11 kişi yaralandı. Kazaya, bir yolcunun şoförün kafasına şemsiyeyle vurması neden oldu.

Paylaş

Acıbadem'de Kadıköy yönüne ilerleyen Recai Türkoğlu yönetimindeki metrobüs, yoldan çıkıp araçlara çarptı. Metrobüs önce iki araca çarptı, ardından 3 aracı altına alarak, iki katlı bir otobüse çarparak durabildi.

11 KİŞİ YARALANDI

Saat 08.30 sıralarında meydana gelen kaza sonrası, olay yerine sevk edilen polis, itfaiye ve sağlık ekipleri, yaralananları kurtarmak için seferler oldu. Kazada metrobüs şoförüyle birlikte 11 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Yaralılardan birinin doktor olduğu ve Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Kazaya neden olduğu belirtilen yolcu gözaltına alınarak Üsküdar Doğancılar Şehit Tuncer Mustafaoğlu polis merkezine getirildi. Yolcunun şemsiyesi ise metrobüste şoför kabininin hemen yanında görüntülendi.

METROBÜS OLAY YERİNDEN KALDIRILDI

Kazanın ardından trafik felç oldu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yönünde trafik durma noktasına geldi. Metrobüsün çaptığı araçların kaldırılmasının ardından trafik 2 şeritten verilmeye başlandı. Trafikte kalan sürücüler 2 saattir yolda olduklarını belirtti. Metrobüs de saat 11.00 sıralarında çekilerek götürüldü.

'TARTIŞMA SESİ GELDİ'

Kaza sırasında metrobüsün içinde bulunan yolcu Serdar Çengel, "Duraktan çıktıktan 15 saniye sonra kaza gerçekleşti. Tartışmaya biz şahitlik etmedik. Tartışma sesi geldi ama vurdu, vurmadı görmedik. Zaten vurduktan sonra bu olay olmuş. Hep olan bir şey, şoförle bir tartışma oluyor. Duraktan çıktık 15 saniye sonra oldu. Biz sadece otobüsün şahlandığını gördük. İki arabaya vurdu, 3 tane aracı da altına aldı, çift katlı otobüse çarptıktan sonra durdu. Süratliydi, duraktan çıktı hızını aldı. Metrobüsün içinde ayakta kalanların hepsi arkaya geldi" dedi.

METROBÜSÜN YOLDAN ÇIKMA ANI GÖRÜNTÜLENDİ

'3 TANE ARABAYI ALTINA ALARAK GELDİ, EN SON BİZE ÇARPARAK DURABİLDİ'

Kaza yapan metrobüsün arkasında bulunan seyir halindeki başka bir metrobüsün yolcusu, “Metrobüsün içerisinde bir arkadaşın şoföre saldırdığını söylediler. Şoförü gördüğümde burnu kanıyordu, tekme atmış galiba, bilmiyorum. 3-4 tane yaralı kurtardık, her şeyden önemlisi ölü olmadı. Arkadaki metrobüsteydim, birden metrobüsün havaya kalktığını gördüm. Can havliyle oradaki arkadaşları kurtarmaya çalıştık. Arabaların içinde sıkışan vardı, onları kurtarmaya çalıştık" diye konuştu.

'EN SON BİZE ÇARPARAK DURABİLDİ'

Kaza sırasında metrobüsün çarptığı 2 katlı Halk Otobüsünün şoförü Rahmetullah Aktan, “Seyir halindeydik, yavaş yavaş gidiyorduk, trafik durmuştu, dur kalk yapıyorduk. Metrobüs aniden yoldan çıktı, 100 metre falan vardı ve bize doğru geliyordu. Arabaları altına almıştı, biz durduk, hatta ben geriye doğru da kaçtım. 3 arabayı altına alarak geldi, en son bize çarparak durabildi. Kapıları açtım, yolcuları tahliye ettim. Allah'a çok şükür benim arabada yaralı kimse yok" şeklinde anlattı.

VALİLİK: ŞOFÖRE VURAN YOLCU GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "Metrobüs şoförü dahil 11 kişi yaralandı. Kaza, yolculardan birinin metrobüs şoförüne şemsiye ile müdahale etmesiyle meydana geldi. Metrobüs şoförüne şemsiye ile vurduğu belirtilen kişi gözaltına alındı" denildi.

ZARARI İETT KARŞILAYACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metrobüs kazasıyla oluşan zararın İETT tarafından karşılanacağını duyurdu.

Kazayla ilgili inceleme sürüyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

ABD'nin Charlotte kentinde OHAL ilan edildi

SONRAKİ HABER

Taylan Özgür anılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa