23 Eylül 2016 00:38

DERİTEKS: OHAL kaldırılsın kısıtlamalara son verilsin

DERİTEKS: OHAL kaldırılmalı ve temel hak ve özgürlüklerin kullanılması yönündeki kısıtlamalara son verilmeli.

Paylaş

DERİTEKS, yaptığı yazılı açıklamayla, OHAL’in kaldırılmasını ve temel hak ve özgürlüklerin kullanılması yönündeki kısıtlamalara son verilmesini istedi.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ’cü suçlamasıyla yapılan operasyonların genişlediği belirtilen açıklamada, “Emek ve demokrasi mücadelesi içinde yer alan kesimler de aynı suçlamayla hedef haline getirilmiştir. Emek ve demokrasi mücadelesinde yer alan akademisyenlerin ve kamu çalışanlarının uzaktan yakından ilgisi olmadığı halde FETÖ’cü suçlamasıyla görevlerine son verilmesi kabul edilemezdir. Bütün bu yaşananlar bugüne kadar dünya görüşleri bilinen, dünyadaki gelişmelere ve olgulara sınıf eksenli bakan, emek mücadelesinin içinde yer alan akademisyen, öğretmen, sağlık çalışanlarını görevden uzaklaştırılması, açığa alınması siyasal iktidarın kendisi gibi düşünmeyen herkesi hedef haline getirdiğini göstermektedir. Aralarından KESK üyelerinin de bulunduğu binlerce kişi kamu çalışanı açığa alınmış veya kamudan tasfiye süreci yaşanmaktadır. Akademiden atılan emek ve demokrasi savunucusu olan hocalarımızın yanındayız” denildi.
OHAL’le birlikte sendikal örgütlenme özgürlüğüne de engeller çıkarıldığı belirtilen açıklamada, “Direnişteki işçilerin eylemlerine müdahale edilmektedir. OHAL kaldırılmalı ve demokratik hak ve özgürlüklerin önü açılmalıdır” denildi.
Açıklama şu şekilde devam etti: “İşçi sınıfının mücadele ile kazandığı bir hak olan kıdem tazminatının gasbedilmek istenmesine rağmen, işverenler ve hükümet hep birlikte algı oluşturmaya çalışmakta kıdemde yaşanacak hak kayıplarını kamuoyundan saklamaktadırlar. Kıdem tazminatından herkesi yararlandırmak için sadece bir yasal düzenleme yeterliyken bu yapılmayıp ciddi hak kayıplarına neden olacak bir sistemle kıdem tazminatı ortadan kaldırılmak istenmektedir. Darbe girişimi sonrası gelen OHAL ile birlikte bir çırpıda kazanılmış olan haklarımız da engellenmek istenmektedir. OHAL’in işçi sınıfı üzerine karabulut gibi dolanmasına müsaade etmeyeceğiz. OHAL uygulaması bir an önce kaldırılmalı ve temel hak ve özgürlüklerin kullanılması yönündeki kısıtlamalara son verilmelidir.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bir yanda kayyım öbür yanda yıkım

SONRAKİ HABER

Bu duruma sessiz kalmamalıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...