23 Eylül 2016 00:20

Suç ve ceza filmlerinde yoksulluk

'Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali' film seçkileri ve akademik içeriğinde bu yıl 'Yoksulluk' konu ediliyor.

Paylaş

Herkes İçin Adalet temasıyla 2011 yılından bu yana düzenlenen Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin altıncısı, 29 Eylül’de, İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak gala ile perdelerini açıyor.
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından her yıl düzenlenen “Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali” film seçkileri ve akademik içeriğinde bu yıl “Yoksulluk” konu ediliyor. 29 Eylül 2016 Perşembe günü İstanbul Cemal Reşit Rey’de gerçekleşecek açılış galası ile başlayacak festivalde, Brillante Mendoza yönetmenliğinde çekilen Ma’Rosa (Rosa Anne) filmi gösterilecek.
Festivalin Altın Terazi Uzun ve Kısa Metrajlı Filmler Yarışmalarında ödüller sahiplerini bulmak üzere 30 Eylül 2016-6 Ekim arasında Beyoğlu Atlas ve Ortaköy Feriye sinemalarında gösterimde olacak.
Panelleri ve söyleşileri ile farklılaşan festivalin akademik oturumları, 5 gün boyunca İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüsü Rektörlük Binası Doktora Salonu’nda ücretsiz katılımla takip edilebilecek. 
“Beyaz Perdeden Yansıyan Yoksulluk” ve “Sanat Adalet Getirir mi?” konulu ünlü simaların konuşmacı olarak katılacağı 2 panel, Beyoğlu Atlas ve Ortaköy Feriye Sinemalarında yapılacak.

ONUR ÖDÜLÜ RAKHSHAN BANİETEMAD’E

Prof. Dr. Adem Sözüer başkanlığında ve Prof. Dr. Bengi Semerci koordinasyonunda düzenlen festivalde bu yıl onur ödülü, kariyerine belgesel çalışmalarla başlayan ve ortaya çıkardığı eserlerle uluslararası bir çok festivalde ödül alan Yönetmen Rakhshan Banietemad’e takdim edilecek.
Altın Terazi Uzun Metraj Film yarışmasında; İspanya, Türkiye, Güney Kore, İrlanda, İngiltere, Hollanda, Japonya, Gürcistan, Avusturya ve Peru’dan 10 film ödülü arayacak.
Gürcistan’dan Yönetmen Nino Basilia’nın Anna’nın Hayatı (Anna’s Life) filmi,
İspanya’dan Yönetmen Juan Miguel del Castillo’nun Aç ve Açıkta (Techo y Comina- Food & Shelter) filmi, Güney Kore’den Yönetmen E J-yong’un Baküs Leydi (Jug-Yeo-Ju-Neun Yeo-Ja-The Bacchus Lady) filmi, İrlanda’dan Yönetmen Declan Recks’in Hakikat Komisyonu (The Truth Comissioner) filmi, Japonya’dan Yönetmen Kôji Fukada’nın Harmonyum (Fuchi Ni Tatsu-Harmonium) filmi, Peru’dan Yönetmen Salvador del Solar’ın Kefaret (Magallenes) filmi, İngiltere’den Yönetmen Helen Walsh’un Kuralsızlar (The Violators) filmi, Hollanda’dan Yönetmen Iglika Triffonova’nın Savcı, Avukat, Baba ve Oğlu (The Prosecutor, The Defender, The Father & His Son) filmi, Avusturya’dan Yönetmen Mirjam Unger’in Uç Uç Böceğim (Fly Away Home) filmi, Türkiye’den Yönetmen Olgun Özdemir’in Vicdan Ağacı (Point Of Conscience) filmi; başkanlığını Arnavut Yönetmen Isa Qosja’nın yapacağı, Oyuncu Füsun Demirel, Yönetmen İsmail Güneş, Oyuncu Mert Fırat ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selman Dursun’un içinde bulunduğu jüri heyeti tarafından değerlendirmeye alınacak. 
Festivalin 6. yılında dönemlerine damga vurmuş film gösterimlerinden oluşan “İz Bırakanlar” başlığında bir yenilik bizleri bekliyor. Gazap Üzümleri, Modern Zamanlar, Sultan, Şehrin Öteki Yüzü, Tabutta Rövaşata ve Üç Arkadaş’tan oluşan efsane filmler yine Beyoğlu Atlas ve Ortaköy Feriye Sinemalarında izleyicilerle buluşacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Aydınlanma savaşçısı İsmet Kemal Karadayı

SONRAKİ HABER

Kanada'da yabancı tarım işçileri daimi statü talep ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...