22 Eylül 2016 15:45

İzmir'deki 'cinsel istismar' davası 1 Aralık'a ertelendi

İzmir’de bir köy okulunda müdür olan Adil Ş.'nin çocuklara cinsel istismarda bulunmasına dair dava 1 Aralık'a ertelendi.

Paylaş

Yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrencisine 'cinsel içerikli film izlettiği' ve 'istismarda bulunduğu' iddiasıyla hakkında 102 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan okul müdürü Adil Ş.'nin yargılanmasına devam edildi. Bir önceki duruşmada tutuklu olarak yargılanması karar verilen sanık ve avukatı ile müşteki avukatları ve mağdurların yakınlarının hazır bulunduğu davaya kadın örgütleri ile KESK, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ve HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan da izleyici olarak katıldı. Yoğun katılımdan dolayı çok sayıda kişi mahkeme salonuna sığmadı. 
Duruşmada, sanık Adil Ş. suçlamaları redderek şahitleri olduğunu iddia ederken sanık avukatı, "istismar" olayının bilimsel olarak birden fazla çocuğa aynı anda olamayacağını ileri sürdü. Müşteki avukatları ise Adli Tıp Kurumu'ndan ve çeşitli hastanelerden istenen raporların beklenmesini ve tutukluluk halinin devamını talep etti. 

Talepler üzerine ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, hem Ege Üniversitesi hem de Adli Tıp Kurumu'ndaki raporlar arasındaki uyuşmazlığın giderilmesi için tekrar incelenmesine karar verdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 1 Aralık tarihine erteledi.  

‘KADINLAR: İSTİSMARA SESSİZ KALMIYORUZ’

Kadın Cinayetlerin Durduracağız Platformu, duruşma öncesinde adliye binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Çocukların cinsel istismarına sessiz kalmıyoruz” yazılı pankart taşınarak sık sık "Cinsel şiddete sessiz kalmayacağız" , "Yaşasın kadın dayanışması" sloganları atıldı. 

Toplumun haklı tepkisi sonucu son duruşmada A.Ş.’nin tutuklanmasına karar verildiğini belirten Kadın Cinayetlerin Durduracağız Platformu Üyesi Gübse Yaldız, AdilŞ.’nin tutuklanmasının mücadelenin bir sonucu olduğunun vurguladı. Yaldız, çocukların cinsel istismarına sessiz kalmadıklarını haykırmak için toplandıklarını ifada ederek, “Bu yaşananları birine anlatırsanız sizi çukura gömerim” diyen okul müdürü ve onun istismarcı zihniyetini o çukurlara gömeceğiz! Yılmayacağız, hepimiz birer Saadet öğretmen olarak istismarcıların karşısına dikileceğiz. Bu davada faile hak ettiği ceza verilene dek, davanın sonuna kadar takipçisi olacağımızı bir kez daha söylüyoruz, çocuklarımızın ve ailelerinin her zaman yanındayız! Buradan tüm kadınları bu mücadeleye destek olmaya çağırıyoruz” dedi.

‘AYDINLIK YARINLAR İÇİN SESSİZ KALMAYIN’

Duruşma çıkışı açıklamada bulunan Öğretmen Saadet Özcan, “Çocukların bizden istediği sesiz kalmamamız. Bu nedenle, bizler de sessiz kalmayacağız. Kadınlar bu ülkenin omurgası, çocuklar bu ülkenin geleceğidir. Bu aydınlık yarınlar için sesiz kalmayın” dedi. CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise, çocuklara yönelik cinsel istismarı kınadıklarını söyleyerek, davanın takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade etti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu Başbakana Cumhuriyet, Sözcü ve Evrensel'i sordu

SONRAKİ HABER

Dersim'de eğitimcilere destek eylemi 3. gününde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...