16 Mayıs 2012 10:55

Jitem gibi AKP de mahkum olacak

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, Muş'un Korkut, Bulanık ve Malazgirt ilçelerini ziyaret ederek, halkla bir araya geldi. Kışanak, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a 10 aydır tecrit uygulandığını belirterek, "Koster değil Başbakan'ın Adalet Bakan'ın niyeti bozuk" dedi. Kışanak, AKP'nin de darbeler ve JİTEM gibi mahkum olacağını

Jitem gibi AKP de mahkum olacak
Paylaş


BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, bugün Muş'un ilçelerini ziyaret etti. Kışanak'a BDP'li Milletvekilleri Sırrı Sakık, Pervin Buldan ve BDP MYK Üyesi Cihan Sincar eşlik etti. Sabah saatlerinde Muş Havaalanı'nda karşılanan Kışanak, BDP Korkut ilçe binasını ziyaret etti. Ziyaret esnasında kısa bir konuşma yapan Kışanak, Kürt Halkı tüm ayrımcı ırkçı politikalara rağmen onurunu kimliğini temsil eden ve buna sahip çıkan bir halk olarak insanlık camiasının onurlu bir üyesi olduğunu belirtti. Kışanak, "Bir fert olarak nasıl ki onurumuza benliğimize sahip çıkıyorsak bir halk olarak da halk kimliğimize ve onurumuza böyle sahip çıkmamız gerekiyor" diye konuştu.

KÖYLERDE SEVGİ GÖSTERİSİ

Konuşmanın ardından yüzlerce araçtan oluşun konvoy, Bulanık İlçesi'ne doğru yola koyuldu. Yol boyunca yerleşim alanlarında ve köylerde bulunan yurttaşlar yol kenarına gelerek alkış, zılgıt ve sloganlarla sevgi gösterilerinde bulundu. Heyetin bulunduğu konvoy Erentepe (Liz) Beldesi'nde yüzlerce kişi tarafından sloganlarla birlikte karşılandıktan sonra Bulanık İlçesi'ne geçti.

Burada halka hitap eden Kışanak, "Kürt halkı dünden bugüne diline kimliğine, kültürüne ana vatanı olan Kürdistan'a sahip sıkarak yaşadı" diyerek, "Tarihten bu yana bu halka katliamı reva görenler yenilgiye mahkum oldular, bu gün kimse istiklal mahkemelerini Dersim Katliamını savunamaz, herkes lanetliyor. Ağrı'da Zilan'da yaşanan katliamlar bu ülkenin tarihine kara bir lekedir ama halkımız tarihinde hep onurlu direniş sayfaları vardır. 12 Eylül darbesiyle bu halkın iradesinin Diyarbakır zindanında teslim almaya çalıştılar. Ama bu halkın onurlu evlatları ölümü seçtiler. Özgürce yaşamı uğrana ölecek kadar seviyoruz dediler. Bugün de Ortadoğu'da Kürdistan'da özgürce yaşamak için gerekirse ölümü tercih ederiz" dedi.

DİLİMİZİ, KİMLİĞİMİZİ PAZARLIK KONUSU YAPMAYIZ

Yeni anayasa tartışmalarına değinen Kışanak "Bir halk olarak kendi ana vatanımızda kimliğimizle özgür eşit yurttaşlar olarak yaşamak istiyoruz. Dilimizi, kimliğimizi Demokratik Özerk Kürdistan'ı asla pazarlık konusu yapmayız. Bunlar halkımızın varlık gerekçesidir ve bizi özgür yarınlara taşıyacak taleplerimizdir. Biz gittiğimiz yerlerde halkımız bize soruyor Ankara'da işlerin doğru yolda gitmesini istiyorsanız bilin ki bu ancak sizin mücadelenizle gerçekleşir. Sizlerin taleplerinize karşılık Ankara mecburdur doğru yapmaya. AKP Hükümeti bu statükocu tekçi devletin mirasçısıdır. Onu yenmek onun tasfiye politikalarını da boşa çıkarmakta bizim görevimizdir. Bugün nasıl ki darbeler, JİTEM mahkum olduysa, bugün KCK adı altında halkımıza zulmeden AKP de mahkum olacaktır. Bir taraftan gelin mecliste siyaset yapalım diyorlar diğer taraftan da bu halk adına siyaset yapan mücadele eden herkesi tutuklayıp cezaevlerine koyuyorlar. Dağlarımıza operasyon yapıp halkımız evlatlarını katlediyorlar" diye konuştu.

ULUSAL BİRLİĞİ SAĞLAMA YOLUNDA GÜÇLÜ ADIMLAR ATILDI

"Kürt halkının önder olarak kabul ettiği Sayın Öcalan'a 10 aydır tecrit uyguluyorlar" diyen Kışanak, "Bir iktidar, on aydır bıkmadan usanmadan her hafta koster bozuk diyerek, görüşme yapılamaz diyerek tüm Türkiye'ye yalan söylüyor. Koster değil Başbakan'ın Adalet Bakan'ın niyeti bozuk. Bu halkın mücadelesini önderlik şahsında teslim almaya çalışıyorlar. Nasıl ki Şex Said'i, Seyit Rıza'yı idam sehpasına götürerek teslim alamaya çalıştılarsa bu günde öyle yapıyorlar" diye konuştu. Artık ulusal birliğini sağlama yolunda çok güçlü adımlar attıklarını dile getiren Kışanak, "Halkımız nasıl mücadele edeceğini çok iyi biliyor. O yüzden biz onlara sesleniyoruz. Azıcık aklınız varsı yenilmek yerine bu halka kucaklaşmayı tercih edin çözümsüzlük siyasetinde ısrar ettiğiniz sürece bu ülkedeki dökülen her damla kanın sorumlusu sizsiniz hepimizin vebali sizin boynunuzdadır diye konuştu.

Konuşmaların ardından heyet Malazgirt İlçesi'ne doğru yola koyuldu. (Muş/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Antep’te tutuklanan öğrencilere ‘Neden yaşasın Newroz dedin’ sorusu

SONRAKİ HABER

Devrimci Yol davası sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa