22 Eylül 2016 10:58

Kilis'te 2 roket saldırısında 8 kişi yaralandı

Kilis kent merkezine IŞİD denetimindeki bölgeden 2 kez roketatar mermisi atıldı. 2 saldırıda 8 kişi yaralandı.

Paylaş

Suriye'nin IŞİD denetimindeki bölgesinden atılan Katyuşa roketatar mermisi, bugün Kilis kent merkezine düştü. Kent merkezindeki pazar yerine isabet ederek patlayan roket parçalarının isabet ettiği 5'i çocuk 6 kişi yaralandı. Saat 17.00 sıralarında gerçekleşen ikinci saldırıda ise 2 kişi yaralandı.

Ocak ayından itibaren Suriye'de IŞİD denetimindeki bölgelerden atılan katyuşa roketatar mermilerinin hedefi olan Kilis'te 12'si Suriyeli 22 kişi öldü, çok sayıda kişi yaşamını yitirdi. Son olarak geçen 9 Eylül günü günü roketin atıldığı ve kimsenin yaralanmadığı Kilis kent merkezine, bugün saat 14.40 sıralarında yine katyuşa roketatar mermisi atıldı. IŞİD bölgesinden atılan roket, resmi kurumların da bulunduğu Canpolat Mahallesi'nde bulunan pazar yerine düştü.

2 SALDIRIDA 8 KİŞİ YARALANDI

Suriye tarafından atılan roket mermisi Tekke Sokak'ta bulunan Sabah Pazarı yakınlarında patladı. Büyük gürültüyle meydana gelen patlama sonrası şarapnel parçaları, sokakta bulunan aralarında Suriyelilerin de 5'i çocuk 6 kişiye isabet etti. Sokakta camları kırılan işyerlerinde hasara yol açan patlamada yaralananlar ise olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste tedavisine başlanan yaralılardan 5'inin sağlık durumunun iyi olduğu, 1'inin ise durumunun ağır olduğu açıklandı. 

Kilis'e atılan ikinci roketatar mermisi Saraç Mehmet Çavuş Mahallesi'ne isabet etti. Mahallede bulunan Mercidabık İlkokulu yakınına düşen roketin patlamasıyla etrafa saçılan şarapneller bu sırada yoldan geçen ismi öğrenilemeyen bir kadın ile bir çocuğa isabet etti. Hafif yaralanan kadın ve çocuk, ihbar üzerine bölgeye sevk edilen ambulansta ilk tedavileri yapılarak hastaneye götürüldü. 

Böylece gün içerisinde Kilis'e düşen roket sayısı 2'ye, yaralananların sayısı ise 1'i ağır 8'e yükselmiş oldu.

YILDIRIM: FIRAT KALKANI DEVAM EDECEK

Kilis'e yönelik roketli saldırılara dair açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Hudutlarımızda yaşayan vatandaşlarımızın can güvenliği sağlanıncaya kadar Fırat Kalkanı operasyonu davam edecek" dedi.

TSK: O BÖLGELERE ATEŞ AÇILDI

Kilis'e yönelik saldırıların ardından açıklama yapan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), roketlerin atıldığı bölgenin sınırdaki Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına alındığını duyurdu. (KİLİS)

ÖNCEKİ HABER

Örnek karar: 29 Aralık grevi sendikal eylemdir

SONRAKİ HABER

Adana Film Festivali’nde Onur Ödülleri verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...