22 Eylül 2016 09:59

MSC Medlog direnişi yalnız kalmayacak

DİSK’e bağlı Gıda-İş ve Cam Keramik-İş sendikaları Esenyurt’ta MSC Medlog işçilerinin direnişini ziyaret etti.

Paylaş

MSC Medlog Lojistik’e bağlı işyerlerinden DİSK’e bağlı Nakliyat-İş’e üye oldukları için işten atılan işçilerin direnişi sürüyor. İşten atılan işçilerin sayısı 130’u bulurken, direnişin 20. günü olan dün DİSK’e bağlı Gıda-İş ve Cam Keramik-İş sendikaları Esenyurt’ta bulunan konteyner deposu önünde direnişte olan işçileri ziyaret etti.

Direniş yerine sloganlarla gelen sendika temsilcileri işçilerle birlikte şirket yetkililerinin olduğu alana yürüdü. Gıda-İş İstanbul Bölge Temsilcisi İbrahim Kızılyer Esenyurt’ta birçok lojistik firması olduğunu, çalışma koşullarının ise kötü olduğunu belirtti. “Lojistik depoları ölümlü iş kazaları, meslek hastalıkları, ağır çalışma koşullarının yanı sıra kiralık işçilik ve taşeron çalışmanın da en yoğun olduğu alanların başında geliyor” diyen Kızılyer, bu koşulların değişmesi için işçilerin örgütlü olması gerektiğini vurguladı.

Esenyurt’ta bulunan DHL işçilerinin kazanımla sonuçlanan direnişini hatırlatan Kızılyer şöyle devam etti: “DHL işçileri yaklaşık 2 sene mücadele etti, kar kış demedi kapıda bekledi, uluslararası sendikalar tarafından DHL’ye işten atılan işçilerin işe geri alınması yönünde çağrı yapıldı. İşçilerin mücadelesi olumlu sonuçlandı ve DHL’ye sendika girdi. Medlog işçisi de örgütlenmiş, bir araya gelmiş, Mücadelenizi destekliyoruz, inanıyoruz ki Medlog işçisi de kazanacak ve çevrede bulunan diğer lojistik firmalara da örnek olacak.”

MSC Medlog’un diğer ülkelerdeki çalışanlarının sendikalı olduğunu ancak Türkiye de ise işçileri sendikasız çalışmaya zorladığını söyleyen Cam Keramik-İş Genel Başkanı Birol Sarıkaş da uluslararası sermayenin Türkiye’yi ucuz emek gücü olarak gördüğünü ifade etti. Sarıkaş direniş sürdüğü müddetçe işçileri yalnız bırakmayacaklarını dile getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD, Airbus’ın İran’a uçak satışına onay verdi

SONRAKİ HABER

Bursa metrosundaki kadına küfür ve tehdite suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...