22 Eylül 2016 07:41

Torunlar Center projesine yürütmeyi durdurma

Mecidiyeköy'de 10 inşaat işçisinin asansör halatının kopması sonucu yaşamını yitirmesine neden olan Torunlar Center projesinin yürütmesi durduruldu.

Paylaş

İstanbul Mecidiyeköy'de 10 inşaat işçisinin asansör halatının kopması sonucu yaşamını yitirmesine neden olan Torunlar Center projesinin imar planlarının yürütmesi durduruldu. 2010 yılında onay verilen projeyi yargıya taşıyan Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin avukatı Can Atalay'ın "yeni planlara" ilişkin açtığı dava dosyası sonuca bağlandı. Mahkeme, 3 kişilik bilirkişi heyetinin tespitlerini haklı bularak "imar planı işlemlerinin uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabileceği" gerekçesiyle 12 Temmuz 2016 tarihinde oy birliğiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi.

"Ayrıcalıklı yapılaşma hakkı" getirildiğine dikkat çekilen bilirkişi raporunda heyet, çevre yapılaşma koşullarına göre verilmesi gereken inşaat hakkının 2 katından fazlasının verildiğine vurgu yapmış ve bölgede yetersiz olan donatı alanlarının daha da yetersiz kalacağını ve trafik sorununun ciddi boyutlarda artacağını ifade etmişti. 

Planların "TOKİ'ye kaynak oluşturmak" dışında amacının olmadığına dikkat çeken heyet, Torunlar Center inşaatı için kurumlardan eksik görüş alındığını da belirtmişti.

Kararın ardından ayrıca davalı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), TOKİ ve Torunlar, bilirkişi raporuna etmiş ve kurumların itirazı üzerine mahkeme bilirkişi heyetinden ek bilgi istemişti. Bilirkişi heyeti ise, bir önceki raporunda yer alan tüm bilgileri yenileyerek ek tespitlerde bulunmuştu. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

İsmail Demiriz gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Öldürdüğü eski eşine iftira atınca, ceza indirimi yapılmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...