21 Eylül 2016 18:44

Adıyamanlılar öğretmenlerine sahip çıkıyor

Adıyaman’da açığa alınan öğretmenler, akşam üzeri bir basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdiler.

Paylaş

Serhad BUĞDAYCI
Adıyaman

Gün içinde Milli Eğitim Müdürlüğüne itiraz dilekçelerini veren Adıyaman’da açığa alınan öğretmenler, akşam üzeri bir basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi.
Adıyaman Demokrasi Parkında yapılan açıklamaya KESK bileşenleri, siyasi partiler, kitle örgütleri ve yüzlerce veli ile öğrenci katıldı. Eylemde “Baskılar bizi yıldıramaz", "gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek", "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz", "susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları atıldı.
Basın açıklamasında konuşan Eğitim Sen Adıyaman Şube Başkanı Hasan Basri Yorulmaz, KESK’in kurulduğu günden beri demokrasiyi, insan haklarını, eşitliği, adaleti, özgürlüğü, eşit paylaşımı savunduğunu, bu nedenle, bu evrensel ilkeleri savunarak yaptıkları eylemleri terörize ederek, kendilerine terörist diyerek açığa alanların gün gelecek pişman olacaklarını, onları pişman edeceklerini söyledi. “Dün dediğimiz gibi bugün de diyoruz ki, bu savunduğumuz değerlerden zerre kadar geri adım atmayacağız” diyen Yorulmaz, “Buradan bütün kamu çalışanlarına sesleniyorum, sizlerin hakkını hukukunu, demokratik, sosyal, ekonomik taleplerinize cevap vermeyen, açığa alındığınız, işten atıldığınızda sizlere kapılarını kapatan sendikaları görün ve uyanın” diyerek sözlerine devam etti.
"Açığa alınan ve ihraç edilen öğretmenlerin yerine ücretli ve sözleşmeli öğretmen alarak, kamusal, demokratik, laik, bilimsel, anadilinde eğitim taleplerini görmezden gelemezsiniz" diye hükümete seslenen Yorulmaz, “Bu arkadaşlarımız şunun bilincinde olsunlar, sınıfların 50-60 kişi olduğu bir eğitim sisteminde başarılı olmak imkansızdır. Bunu daha fazla sürdüremezsiniz. Bu nedenle diyoruz ki, yol yakınken bu yanlıştan dönünüz. Umut ediyoruz ki açığa alınan ve ihraç edilen öğretmenlerimiz bir an önce görevlerine dönerler. Aksi halde mücadelemizi daha da büyüterek ve farklılaştırarak devam ettireceğimizin sözünü bir kere daha veriyoruz” dedi.
Açıklamanın ardından toplanan kitle yarım saatlik oturma eylemi yaptı.
 

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciler, baskıları ve mücadele yöntemlerini tartıştı

SONRAKİ HABER

Bornova Anadolu Lisesi öğrencileri #ÖğretmenimeDokunma diyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...