16 Mayıs 2012 10:33

Hollande ilk ziyaretini Merkel’e yaptı

Fransa’nın “çiçeği burnunda” Cumhurbaşkanı François Hollande, resmen göreve başladığı günün akşamı Almanya’ya uçtu. Almanya Başbakanı Angela Merkel’le görüşen Hollande, Avrupa Birliğindeki (AB) ekonomik krizi çözmek için Almanya ile birlikte çalışmayı vadetti. Her iki li

Hollande ilk ziyaretini Merkel’e yaptı
Paylaş

‘HERKES HER ŞEYİNİ MASAYA KOYSUN’

Ekonomik büyümeyi teşvik için “Herkesin masaya her şeyini koyması gerektiğini” kaydeden Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, ortak para birimine üye 17 hükümetin borçlarını bir havuzda toplayan ve bu ülkelerin hepsinin arkasında durduğu avro bonoları çıkarılması fikrini bir olasılık olarak ortaya sürdü.
Fakat Merkel hükümeti, avro bonosu fikrine bugüne değin hep karşı çıkmış bulunuyor.

Fransa’daki seçim kampanyası sırasında, selefi Nicolas Sarkozy’nin Angela Merkel ile imzaladığı mali disiplin anlaşmasını yeniden pazarlığa açmak istediğini sıklıkla dile getiren Hollande, kamu harcamalarında kesintiye ve kemer sıkmaya odaklanan anlaşmayı, ekonomik büyüme ve istihdam yaratma yönünde değiştirmek istiyor. Ancak Merkel, anlaşmanın yeniden pazarlığa açılamayacağını dünkü buluşma öncesinde defalarca vurgulamıştı.

ORTAK TOPLANTI FARKLI YAKLAŞIM

Berlin’de düzenledikleri ortak basın toplantısında François Hollande, mali disiplin anlaşmasına “büyüme boyutunu” kazandırmayı hedeflediğini söyledi.

Angela Merkel ise, Almanya ve Fransa olarak “Yunanistan için büyüme odaklı ek önlemler konunusu değerlendirmeye istekli olduklarını” açıkladı.

Angela Merkel, seçimlerde Pasok ve YDP’nin yaşadığı hezimetten habersizmiş gibi konuştu ve “Yunanistan’ın avro içinde kalmasını istiyoruz ve Yunanistan nüfusunun çoğunluğunun da bizimle aynı görüşte olduğunu biliyoruz” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Fransa'nın yeni başbakanı belli oldu

SONRAKİ HABER

Trablus’un ateşi Lübnan’ın yangını mı olacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...