21 Eylül 2016 15:36

‘Komediyi sadece erkekler yapar’ çok da fifi

7 kadının kurduğu, Türkiye’nin ilk stand up kadın grubu ‘Çok da Fifi’, komediyi sadece erkek oyuncular yapar’ ön yargısını yıkıyor

Paylaş

Farklı mesleklerden 7 kadının kurduğu, Türkiye’nin ilk stand up kadın grubu ‘Çok da Fifi’, ‘komediyi sadece erkek oyuncular yapar’ ön yargısını yıkarak seyirci kitlesini artırıyor. Grubun önümüzdeki yıl hedefi Türkiye’nin doğu illerinin yanı sıra, İngiltere ve Almanya’da Türkçe ve İngilizce oyunlarla sahneye çıkmak.

Yönetmenliğini Şirincan Çakıroğlu’nun yaptığı grupta, Oyuncu Hande Yögen, Reklam Yazarı ve Mizahçı Deniz Özturhan, Aşçı- Oyuncu Leyla İncegül, Yazar-Oyuncu Meltem Parlak, Hostes-Oyuncu Buse Sinem İren, Stand Up’çı Aslı Akbay yer alıyor. “Türkiye’de ‘stand up’ı ve şakayı sadece erkek oyuncular yapar’, ön yargısını kırmak istedik ve sekiz ayda bunu başardık diyen Yönetmen Çakıroğlu 2017 projeleri için şunları anlattı: “Sahneye çıktığımız İstanbul, Eskişehir, Ankara, İzmir ve Ayvalık’ta seyirciden gerçekten büyük ilgi gördük. Bu bizim gelecek yıl için çıtayı yükseltme kararı almamızı sağladı. 29 Eylül’de BKM Mutfak’ta sahneye çıktıktan sonra ekim ayında İzmir, Denizli ve Bursa turnelerine çıkacağız. Ama asıl hedefimiz önümüzdeki yıl yurdumuzun gidilmeyen illerine sahnemizi götürmek ve İngiltere ile Almanya’da Türkçe ve İngilizce stand up’ları sahneye koymak. Bu nedenle çalışmalarımıza hız verdik.”

‘KADINLAR MATİNESİ SANANLAR VAR’

Her oyuncunun 15’er dakikalığına tek tek sahneye çıktığını belirten Şirincan Çakıroğlu, şöyle konuştu:“Yurdun dört bir yanından her kesimi kahkahaya boğabilecek oyunlar ve söylemlerle seyirci karşısına çıkıyoruz. En komiği ise bizi hâlâ kadınlar matinesi sananlar var, oysa öyle değil. Kadınların da toplumları kahkaya boğabileceğini görenler büyük şaşkınlık yaşıyor. Ancak gruba olan ilgi ve gösteri teklifleri arttıkça, bu yönde ne kadar doğru bir karar verdiğimiz ortaya çıkıyor. Türkiye’de ilk kadın stand up grubu olmaktan gurur duyuyoruz. Tabii ki seneye Bodrum Kalesi veya Antik Tiyatroda sahne almak istiyoruz” Kadın stand up’çılar 26 Ekim’de İzmir’de, 27 Ekim’de Bursa’da, 28 Ekim’de ise Denizli’de sanatseverlerle buluşacak. (Muğla/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tüm Bel-Sen'den kayyıma tepki

SONRAKİ HABER

Fikret Kızılok için ‘başka türlü’ bir portre denemesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...