16 Mayıs 2012 10:30

Fransa'nın yeni başbakanı belli oldu

FRANSA’nın yeni Başbakanı Jean-Marc Ayrault, François Fillon’dan görevi devraldı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Sosyalist Parti’nin eski meclis grup başkanı Ayrault’u beklendiği gibi başbakan olarak atamıştı. 62 yaşındaki Ayrault, Hollande’a yakınlığıyla tanınıyor.Hollande, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterli

Fransa'nın yeni başbakanı belli oldu
Paylaş

FRANSA’nın yeni Başbakanı Jean-Marc Ayrault, François Fillon’dan görevi devraldı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Sosyalist Parti’nin eski meclis grup başkanı Ayrault’u beklendiği gibi başbakan olarak atamıştı. 62 yaşındaki Ayrault, Hollande’a yakınlığıyla tanınıyor.

Hollande, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’ne de Pierre-Rene Lemas’ı atadı. Hollande’ın ekonomi danışmanlarından Michel Sapin’in de Fransa’nın yeni Ekonomi Bakanı olması bekleniyor. Sosyalist Parti Başkanı Martine Aubry’nin yeni kabinede yer almayacağı belirtiliyor.

Ayrault, bakanlar kurulu listesini resmen onaylaması için François Hollande’a sunacak. Hollande başkanlığındaki yeni bakanlar kurulu, ilk kez bugün toplanacak. Fransa 10 ve 17 Haziranda genel seçimlere gidecek. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hakikat Komisyonu Brezilya’daki dikta dönemini araştıracak

SONRAKİ HABER

Hollande ilk ziyaretini Merkel’e yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...