21 Eylül 2016 13:49

Van’da kayyım toplantıya polis eşliğinde geldi

Van’da İpekyolu, Edremit, Erciş ve Özalp belediyelerine atanan kayyımlar, polislerin silahları eşliğinde Van Büyükşehir Belediyesine geldi.

Paylaş

Belediye meclis toplantısına katılmak üzere Van Büyük Şehir Belediye binasına gelen kayyımlara eşlik eden polisler, belediye hizmet binası kapısında bekleyen güvenlik görevlilerini silahlarla tehdit ederek, bir güvenlik görevlisine, “Benim deli raporum var, seninle dışarıda oynayacağım, sana sıkarım” gibi tehditlerinde bulundu. Ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan polisler, toplantı öncesi meclis toplantı salonunda arama yaptı. Polislerin tutumuna tepki gösteren meclis üyeleri ile polisler arasında tartışma yaşandı. Kayyımların meclis toplantısına polis eşliğinde katılmaları nedeniyle meclis başkanvekili oturuma ara verdi.

Polislerin meclis toplantısından çıkmasının ardından yeniden oturumu başlatan Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Cahit Bozbay, yaşanan duruma sert tepki göstererek şunları söyledi:  “Meclis oturumunu açmak üzere meclise geldiğimizde meclis kapısında uzun namlu silahlarla polisler bekliyordu. Bütün arkadaşlarımız silahların gölgesinde aranarak ve zor koşullarda içeri girebildi. Meclis başkan vekili olarak bende zor içeri girebildim. Bu uygulamayı hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Halkımızın iradesi olan ve halkımızı temsil eden bu meclisimize uzun namlu silahlar ile girilmesi kabul edilir bir durum değildir. Meclisin iç tüzüğü açıktır yasada, hukukta ve kanunda meclisler tüzeldir. Bu şekilde meclisimize uzun namlulu silahlar ile girilmesini ve kapıda silahlar ile nöbet tutulmasını kabul edemeyiz ve bu şekilde çalıştıramaz hale getirmemelerini kabul etmeyeceğiz. Zaten bu şekilde meclisimizin çalışması da mümkünde değildir. Bu şartlarda ve koşullarda meclisimizin çalışmayacağını bundan dolayı Cuma gününe kadar meclis toplantılarına ara veriyoruz. Bu durumun bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Burası halkın belediyesidir. Buradakilerde halkın seçtiği meclis üyeleridir bunu asla ve asla kabul etmeyeceğiz.” (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen’liler göreve iadeleri için dilekçe verdiler

SONRAKİ HABER

Van'da görevden alınan öğretmenlere sevgi seli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...