21 Eylül 2016 13:11

Yüceer, Tekirdağ’ın kültür mekanı sorununu Meclise taşıdı

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ’a 24 yıl önce temelleri atılan ancak bir türlü yapılmayan kültür merkezini Meclis gündemine taşıdı. 

Paylaş

Yüceer, Büyükşehir Belediyesi’ne ait salonun depremsellik nedeniyle 2 ay sonra yıkılacağını belirterek, kültür sanat etkinliklerinin gerçekleştirileceği hiçbir yerin kalmayacağını söyledi. Yüceer, “Kültür sanat şehri Tekirdağ’a bunca yıldır kültür merkezinin yapılmamış olması, Tekirdağlılara yapılmış en büyük haksızlıktır” dedi. 

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ’a 24 yıl önce temelleri atılan ancak bir türlü yapılmayan kültür merkezini Meclis gündemine taşıdı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer, merkez ilçe Süleymanpaşa’yayapılması öngörülen ve çeyrek asır önce temeli atılmış olan kültür merkezi için aradan geçen uzun yıllara rağmen tek bir çivinin dahi çakılmadığını kaydetti. 

2 AY SONRA KÜLTÜR SANAT FAALİYETİ YAPILAMAYACAK

Yüceer, Tekirdağ’da  kültür ve sanat etkinliklerinin gerçekleştirildiği iki kurumdan biri olan Tekirdağ Büyükşehir Belediye binasının  içindeki Yılmaz İçöz Sahnesi’nin 2 ay sonra depremsellik nedeniyle yıkılacağını Milli Eğitim Müdürlüğü’nün salonunun da bakıma alındığı için Süleymanpaşa’da kültür ve sanat etkinliklerinin gerçekleştirileceği hiç bir salonun kalmayacağını bildirdi.

EN BÜYÜK HAKSIZLIK

Yüceer, “Çağdaş, modern ve kültürel anlamda ülkemizin örnek gösterilecek illeri arasında başı çeken Tekirdağ’ın merkez ilçesi ve halkının kültür ve sanat faaliyetlerinden yoksun bırakılması kabul edilecek bir durum değildir. Tekirdağ, yaklaşık 2 ay sonra  kültür  ve konferans salonu dahi olmayan, sosyal kültürel faaliyetler yapılamayan bir şehre dönüşecektir. Bu durum Tekirdağ’a ve Tekirdağlılara yapılacak en büyük haksızlıktır. Süleymanpaşa ilçesinde kültür faaliyetlerinin yapılamayacak olması, hemşerilerimizi derinden üzüyor. 

İktidar, Tekirdağ’a üvey evlat muamelesi yapıyor. 8 yıldır bitirilemeyen 18 kilometrelik Saray-Kapaklı yolu, 11 yıldır bitirilemeyen Hayrabolu-Tekirdağ yolu,  24 yıldır yapılmayan kültür merkezi bunun en somut örneği. Eğer Kültür Bakanlığı kültür merkezi binasını tamamlayamayacaksa,Çorlu’da olduğu gibi binayı tamamlayıp hizmete açmak için Büyükşehir Belediyemiz hazır” dedi.

BAKAN’A SORULAR

Kültür sanat faaliyetlerin gerçekleştirilecek kültür merkezinin zaman yitirmeden Tekirdağ’a kazandırılmasının zaruret halini aldığını kaydeden Yüceer, Bakan Avcı’nın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: 

* Süleymanpaşa’da yapılması planlanan kültür merkezinin önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle son durumu nedir?
* Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle kültür merkezinin şehre kazandırılamamış olmasının gerekçesi nedir? 

* Kültür Merkezi’nin temelinin atıldığı tarihten, önergenin yanıtlandığı tarihe kadar olan dönemde ne kadar ödenek ayrılmıştır? Ayrılan ödenekten yapılan harcama ne kadardır?

* Süleymanpaşa ilçemizde kültür faaliyetlerinin yapılamayacak olmasının sorumlusu kimdir? Gerçekleştirilmesi öngörülen faaliyetler için herhangi bir planlama yapılmış mıdır? 

* Faaliyet planlaması yapılmamış ise bu durumun sorumlusu kim ya da kimlerdir? Bu konuda açılan ve/veya hala yürüyen soruşturma var mıdır? Olacak mıdır?

* Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle Türkiye genelindeki kültür merkezi ve yararlananların sayısı kaçtır? (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Antalya Film Forum'da yarışacak projeler belli oldu

SONRAKİ HABER

‘Anter davası gidişatı konusunda iyimser değiliz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...