21 Eylül 2016 12:14

Direnişteki belediye işçilerinden Evrensel’e destek ziyareti

Direnişteki Avcılar ve Bakırköy Belediyesi işçileri ile Belediye İş 2 No’lu Şube yöneticileri, hedef gösterilen Evrensel'e destek ziyaretinde bulundu.

Paylaş

Direnişte olan Avcılar ve Bakırköy Belediyesi işçileri ile Belediye İş 2 No’lu şube yöneticileri, iktidara yakın medya tarafından hedef gösterilen gazetemize destek ziyaretinde bulundu. “Evrensel’in kapatılacağı yönünde çıkan haberler dolayısıyla buradayız” diyen Belediye İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir, “Evrensel bizim sesimiz. Biz de Evrensel gazetesinin yalnız olmadığını göstermek için buradayız” dedi. Özdemir, konuşmasına şöyle devam etti: “Evrensel’in hedef gösterilmesinin kamuoyu hazırlığı olduğunu düşünüyoruz. Bilsinler ki Evrensel yalnız değil. Kendi payımıza düşeni yapacağız. Biz de bu ülkede hiçbir sendikanın cesaret edemediği alana girdik. Temizlik işi yapan işçilerin sorunları saymakla bitmeyecek kadar çok. İnsan yerine koyulmayan bir yaklaşım sergileniyor. İnsan onuruna yakışmayan davranışlarla karşı karşıyalar. Biz bu alanda yetkili sendikayız, müdahiliz dedik. Arı kovanına çomak soktuk.” 

‘BİZİM AÇIMIZDAN BÖYLE BİR DÜNYA YOK’

OHAL ilanında Evrensel’in ‘Avcılar Belediyesi Direnişi’ manşeti ile çıktığını hatırlatan Evrensel Gazetesi Haber Müdürü Muzaffer Özkurt, “Bir taşeron işçinin akıllı telefonu varsa tamamdır. İşçiye layık görülen budur. Çocuğunun eğitimi, tatil hakkı, bir sosyal yaşamının olması... Bunların hiçbiri yok. Daha fazla çalışması, daha az ücrete çalışması, ne denirse onu yapması. Böyle bir dünya sermayedarların hayalinde olabilir ama bizim açımızdan yok. Onun için her zaman işçilerin yanındayız. Bundan sonra da böyle olacak. Hedef göstermenin altında yatan asıl rahatsızlığın bu olduğunun farkındayız” diye konuştu.

‘DİKENSİZ GÜL BAHÇESİ İSTENİYOR’

Evrensel’in 20 yıldır emeğin sesi olduğunu ifade eden Özkurt “Türkiye’deki tüm gelişmelerde bu kimin yararına diye bakıyoruz. Yayın çizgimizi bu belirliyor. Hayat koşulları giderek kötü hale geliyor. Biz bunları dile getiriyoruz, rahatsız eden de bu. Bugün yönetenler dikensiz gül bahçesi istiyor. İşçinin zararına olduğunun söylenmesi bile tepki çeken bir şey oluyor. Savaş olmasın demenin suç olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bunun eşi benzeri görülmemiştir herhalde şimdiye kadar” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana Film Festivali ve Kısa Filmler

SONRAKİ HABER

Akdeniz'de 600 mülteciyi taşıyan tekne battı: 29 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...