16 Mayıs 2012 10:22

Öğrenciler üst geçit için yol kesti

ANTAKYA Samandağ’da İzzettin Dikel adlı öğrencinin kaza geçirerek yaralanmasının ardından Samandağlı aileler, öğrenci velileri, öğretmenler ve esnaflar, okul yolu olmasına rağmen güvenlik önlemi alınmamış olan yolu trafiğe kapattı. Okul Koruma ve Aile Birliği Başkanı Kerime Calbakoğlu olayla ilgili olarak kazanın devletin ihmalkarlı

Öğrenciler üst geçit için yol kesti
Paylaş

ANTAKYA Samandağ’da İzzettin Dikel adlı öğrencinin kaza geçirerek yaralanmasının ardından Samandağlı aileler, öğrenci velileri, öğretmenler ve esnaflar, okul yolu olmasına rağmen güvenlik önlemi alınmamış olan yolu trafiğe kapattı. Okul Koruma ve Aile Birliği Başkanı Kerime Calbakoğlu olayla ilgili olarak kazanın devletin ihmalkarlığından kaynaklandığını vurguladığı bir  basına açıklaması  yaptı. Açıklamasında üst geçit istediklerini dile getiren Celbakoğlu, burada bir can pazarının yaşandığını belirterek, Koyunoğlu İlköğretim Okulu önündeki yolda önlem almak için çocukların daha kaç kaza geçirmesi gerektiğini yetkililere sordu.

BU YOL VALİ GELENE KADAR KAPANACAK!

Olaya öfkelenen vatandaşlar, olayın, bu sene yaşanan beşinci kaza olduğunu dile getirerek Vali gelene kadar yolu trafiğe kapattılar.  

Olayla ilgili açıklama yapan Kerime Calbakoğlu kazanın okulun güzergahı üzerinde, çocukların okuldan çıkması anında yaşandığını belirterek “Bu kazaların yaşanmaması için kesinlikle bölgenin ışıklandırılması, üst geçitle karşıdan karşıya geçilmesinin sağlanması, kaldırımlarının halledilmesi ve hız limitini düşürecek unsurların yapılması şart. Validen beklediğimiz bunlar, yeter artık. Kaldırımı olmayan, ışıkları olmayan, geçidi olmayan bir yolda kaza olmaması mümkün mü? ” dedi.

İKİ SAAT SONRA KAYMAKAM GELDİ

Kazanın üzerinden iki saat geçmesinin ardından bölgeye, Samandağ Kaymakamı Süleyman Özçakıcı geldi. Olayla ilgili olarak Okul Aile Birliği ile görüşeceklerini belirten Özçakıcı, halka yolu açması gerektiğini ve yol hakkını engellememeleri gerektiğini ifade etti. Kalabalık arasından bir sözcü kaymakama dönerek, çözüm için gerekli işlerin yapılması amacıyla gün verilmesi şartıyla yolu açabileceklerini belirtti. Kaymakam da vatandaşlara 15 gün içerisinde sorunların çözüleceğini belirtti. Bir vatandaşın “On beş gün çocukları bu yolda nasıl koruyacaksınız?​” sorusuna da kaymakam, “Talimat verdim geçici olarak bir çit yapılacak, bu on beş gün içinde de vatandaşlar olarak siz de dikkatli olmalısınız” şeklinde cevap verdi. (HATAY)

Haber: Antakya Harbiye Gazetesi

ÖNCEKİ HABER

Senin güvenmediğin yargıya biz niye güvenelim?

SONRAKİ HABER

‘Suçlu düşünce özgürlüğünü yok sayanlardır’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...