16 Mayıs 2012 10:07

Filmamed, Roboski’ye atfedilecek

KAYAPINAR Belediyesi ve Cegerxwîn Gençlik ve Kültür Merkezi tarafından 19 Mayısta gerçekleştirilecek 2. Filmamed Belgesel Film Festivali, Roboski’de katledilen 34 köylüye atfedilecek.2. Filmamed Belgesel Film Festivali, 19 Mayıs tarihinde Cegerxwîn Gençlik ve Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda düzenlenecek res

Filmamed, Roboski’ye atfedilecek
Paylaş

KAYAPINAR Belediyesi ve Cegerxwîn Gençlik ve Kültür Merkezi tarafından 19 Mayısta gerçekleştirilecek 2. Filmamed Belgesel Film Festivali, Roboski’de katledilen 34 köylüye atfedilecek.
2. Filmamed Belgesel Film Festivali, 19 Mayıs tarihinde Cegerxwîn Gençlik ve Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda düzenlenecek resepsiyon ile izleyicilerle buluşacak. Festivalin yarışma bölümü için 62 filmin başvuruda bulunduğunu belirten Festival Direktörü İlham Bakır, festival ön jürisi 28 nisan-6 mayıs tarihleri arasında toplanarak, filmleri değerlendirdiğini ve bu filmlerden 18 tanesinin yarışma bölümüne alınmasına karar verdiğini belirtti. Festival kapsamında 34 belgesel filmin gösterileceğini dile getiren Bakır, “Filmleri 28 Aralık 2011’de Roboski’de katledilen 34 kişiye atfediyoruz” dedi.
2. Filmamed Belgesel Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek atölyeler, 17 Mayıs tarihinde başlayacak. Cegerxwin Gençlik ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek atölyelerde, ‘belgesel film nasıl yapılır’, ‘belgesel film kamerası nedir?​’, ‘proje nasıl hazırlanır’, ‘materyal nasıl toplanır?​’ sorularına yanıt aranacak. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Maliye emekçilerinden 23 Mayıs provası

SONRAKİ HABER

Rafi Ay hakkındaki iddiaları yalanladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa