20 Eylül 2016 17:55

Suruç Aileleri İnisiyatifi: Asla yakalarını bırakmayacağız

Bu hafta da bir araya gelen Suruç Aileleri İnisiyatifi, katliamın unutulmasına izin vermeyeceklerini söyledi. 

Paylaş

Suruç Aileleri İnisiyatifi, 20 Temmuz 2015'te Suruç'ta yaşanan katliamın faillerinin yargılanması için adalet arayışının 16'ncı haftasında Halit Ağa Caddesi'nde basın açıklaması yaptı. "Kalplerimiz adalet için atsın" pankartının açıldığı eylemde, "İstihbarat ortada adalet nerede" dövizleri taşınırken, sık sık "Suruç'un hesabı sorulacak" sloganı atıldı. Suruç'ta yaralananlar, katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri ve çok sayıda kişinin katıldığı eylemde, Suruç katliamında hayatını kaybedenlerden Trabzonlu Koray Çapoğlu’nun mücadele hayatı anlatıldı. 

‘KOLAY HEP EZİLENLERİN YANINDA OLMAYI TERCİH ETTİ’

Çapoğlu'nu anlatan Anti-Kapitalist Müslümanlar sözcüsü Muharrem Şaşkın, hakkında şunları dile getirdi: “Koray Trabzonluydu, Anti-Kapitalist bir Müslümandı. Onunla Filistin’deki İsrail kuşatmasına karşı, Gezi direnişinden Validebağ direnişine, Soma’da hayatını kaybeden 301 madencinin anmalarına kadar bir çok eyleme katıldık. Koray'ın ailesi AKP’li olmasına rağmen o, bu yönü seçmedi ve hep ezilenlerin yanında olmayı tercih etti. Koray, özgürleşmek için mücadeleye ihtiyacı olan insandı. O yoksuldu, elleri yaralıydı. Onun gönlü hep ezilenlerden yanaydı.”

Haftanın basın açıklamasını ise Suruç'ta yaralanan Yasin Can okudu. 

14 aydır her ayın 20'sinde adalet için bir araya geldiklerini söyleyen Can, "Bir anne, bir baba, bir kardeş, bir evlat ne kadar büyük bir acıyı taşıyabilirse o kadar büyük bir acıyla bir araya geliyoruz" dedi. Suruç'ta yaralananların gözaltına alındığını ve tutuklandığını ifade eden Can, "Suruç katliamından sonra bizleri yalnız bırakmayan HDP Eş Genel Başkanı Yardımcı Alp Altınörs, Ankara katliamında hayatını kaybedenlerin cenazesine katıldığı için tutuklandı" diye konuştu.

‘ADALET SAĞLANINCAYA KADAR YAKALARINI BIRAKMAYACAĞIZ’

İstihbarat raporu olmasına rağmen sadece bir emniyet amiri dışında kimse hakkında işlem yapılmadığını belirten Can, "Bu emniyet amirinin yargılaması ise bizlerden kaçırılarak, duruşma tarihi değiştirilerek gizlice yapılmaya çalışılmaktadır" dedi. Can, Suruç Aileleri olarak katliamın unutulmasına izin vermeyeceklerini ve faillerinin yakasını adalet sağlanıncaya kadar bırakmayacaklarını söyledi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Yentur’da üretim yeniden başladı

SONRAKİ HABER

Erdoğan’dan BM Genel Kurulu’nda ‘Güvenli Bölge’ çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...