20 Eylül 2016 17:49

Yentur’da üretim yeniden başladı

Antep Başpınar OSB'de maaşlarının ödenmemesi” gerekçesiyle işçilerin üretimi durdurduğu Yentur’da, bayramdan sonra üretim yeniden başladı.

Paylaş

Antep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB), “maaşlarının ödenmemesi” gerekçesiyle işçilerin üretimi durdurduğu Yentur’da, bayramdan sonra üretim yeniden başladı. Bir aylık maaşlarını alarak işbaşı yapan işçiler, kalan alacakları için de ay sonuna söz aldıklarını belirttiler. 

Başpınar Üçüncü OSB’de faaliyette olan Yentur battaniye dokuma fabrikasında işçiler, 3 aylık maaşlarını alamadıkları için üretimi durdurmuş ve 10 gün boyunca fabrikayı terk etmeyerek mücadele etmişlerdi. Bu süre içerisinde hukuki yollara başvuran işçiler de olmuş ve alacaklarını mahkeme yoluyla almak üzere fabrikadan ayrılmışlardı. Fabrikayı terk etmeyerek direnişi sürdüren işçiler de bayram tatilinde evlerine gitmiş ve patronla yaptıkları görüşmelerde talep ettikleri maaşı alabilirlerse bayram sonrası işbaşı yapacaklarını söylemişlerdi. 

Pazartesi işbaşı yaptıklarını belirten işçiler, “Alacağımızın tamamını alamadık fakat birer maaş hesaplarımıza yattı. Kalan kısmı için de üretime başlamamız halinde ay sonu için söz aldık. Baştan beri birlikte hareket ettiğimiz gibi bu konuyu da birlikte değerlendirdik ve işbaşı yapma kararı aldık” dediler. Ücretlerin ödenmemesinden kaynaklı üretimin durduğu ve işçilerin direnişe geçtiği sürece dair herhangi bir işten çıkarma olmadığını belirten işçiler, “Kimse işten çıkarılmadı. Fakat çok sayıda işçi, hukuki yollara başvurarak kendileri işten ayrıldılar” ifadelerini kullandılar. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Kamu arazileri satılmasın’ çağrısı

SONRAKİ HABER

Suruç Aileleri İnisiyatifi: Asla yakalarını bırakmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...