16 Mayıs 2012 09:58

Maliye emekçilerinden 23 Mayıs provası

Büro Emekçileri Sendikası (BES) İstanbul Şubelerinin çağrısıyla bir araya gelen maliye çalışanları, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı önünde hükümetin zam teklifini protesto etti.Maliye emekçilerinin bir diğer talebi ise ‘sürgün’lerin durdurulması. Maliye Bakanlığının yapısında değişiklik &ou

Maliye emekçilerinden 23 Mayıs provası
Paylaş

Maliye emekçilerinin bir diğer talebi ise ‘sürgün’lerin durdurulması. Maliye Bakanlığının yapısında değişiklik öngören 5345 sayılı yasal düzenleme nedeniyle, gider birimlerinde 20 yıl ve daha fazla süreyle çalışmış maliye çalışanları, uzmanlaşma ve yenileşme adı altında istekleri dışında başka yerlere tayin edilmeye başlandı. Bu tayinlerin 20 yıllık emekleri yok saymak anlamına geldiğini söyleyen BES İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Nafi Maraş, uzun süreli aynı yerde çalışanların bulundukları kadroların ancak istek üzerine ya da mevzuat uygulamaları çerçevesinde ispata dayalı verimsizlik ve idari soruşturmalar neticesinde yer değişikliği yapılabileceğini belirtti. Maraş, buna karşın tayinlerin keyfi olduğunu söyledi.
Kamu emekçilerinin TİS görüşmelerine yönelik taleplerinin hükümet tarafından dikkate alınmadığını vurgulayan Maraş, 23 Mayısta tüm yurtta iş bırakarak kamu emekçisinin kararlı yüzünü hükümete göstereceklerini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TOGO işçileri kazanıncaya kadar direnişe devam

SONRAKİ HABER

Filmamed, Roboski’ye atfedilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...