Firari hakimin kararı AYM’den döndü
Gülen Cemaatine yönelik soruşturma kapsamında yakalama kararı olan Hakim Ali Sayın’ın 2 kez müebbet verdiği Sertaç Kılıçarslan dosyası AYM’den döndü.

Gülen Cemaatine yönelik soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Ali Sayın’ın 2 kez müebbet verdiği Sertaç Kılıçarslan dosyası AYM’den döndü.
Bir itirafçının ifadeleri doğrultusunda “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak” iddiasıyla hakkında dava açılmış ve Bingöl’ün Genç ilçesinde bir karakola saldırmakla suçlanmıştı.
“FETÖ/PDY” operasyonlarında hakkında yakalama kararı çıkarılan Hakim Ali Sayın başkanlığındaki mahkeme, Kılıçarslan’a iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.
Karar Anayasa Mahkemesine taşındı. Mart ayında kararını veren AYM, yargılamanın 6 yılı aşkın bir süredir devam ettiği ve bu sürenin makul sürede yargılanma hakkının ihlali sonucunu doğurduğuna kanaat getirdi.
AYM, biribirinden farklı tanık beyanlarının olmasına rağmen başvurucu aleyhine tanık beyanlarının değerlendirildiği, tanıklara nitelikli soruların sorulmadığı gerekçeleriyle de adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine hükmetti ve Kılıçarslan’ın yeniden yargılanmasını istedi. (İzmir/DİHA)
Evrensel'i Takip Et