20 Eylül 2016 12:18

İsveç sığınmacılara bütçeden 3.5 milyar kron ayırdı

Önümüzdeki yılın bütçe tasarısını hazırlayan İsveç Hükümeti sığınmacılar için ayrılan bu yılki ayrılan payı, 3.5 milyar krona çıkardı.

Paylaş

Önümüzdeki yılın bütçe tasarısını hazırlayan İsveç Hükümeti sığınmacılar için ayrılan bu yılki ayrılan payı, 1.7 milyar İsveç Kronu arttırarak 3.5 milyar krona (370 milyon avro) çıkardı. Bütçeden ayrılan paranın sığınmacı kabulü ve yeni gelen sığınmacıların yerleştirilmelerinde kullanılması ön görülüyor.

Bütçe tasarısına göre bu paranın 200 milyon kronu Göçmen Dairesi’nin sığınmacı başvurularının hızla incelenip karara bağlanması için dairenin etkin hale getirilmesinde kullanılırken, 600 milyon kronu da reddedilen sığınmacı başvurularının değerlendirip karara bağlayacak sığınmacı mahkemelerinin karar mekanizmalarının hızlandırılmasında kullanılacak.

Sığınmacıların iş yaşamına hızlı bir şekilde entegre edilmesi için ayrılan pay ise 992 milyon kron. Yine, 530 milyon İşçi Bulma Kurumu’nun sığınmacılara yönelik çalışmalara ayrılırken, 306 milyon daha önce uygulamaya giren çalışmalar, 156 milyon kron da sığınmacıların iş kollarında ehliyet sahibi olmalarını sağlayacak, staj faaliyetlerinde harcanacak. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Obama’dan Musul açıklaması 

SONRAKİ HABER

Kongo’da hükümet karşıtı eyleme saldırı, onlarca ölü var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...