20 Eylül 2016 12:15

Obama’dan Musul açıklaması 

ABD Başkanı Obama Musul'la ilgili “Bu yıl sonunda Musul’la ilgili daha ileri adımları göreceğimizi ümit ediyorum” dedi. 

Paylaş

ABD Başkanı Obama, Musul’un IŞİD’den mutlaka geri alınacağına inandığını belirterek, “Bu yıl sonunda Musul’la ilgili daha ileri adımları göreceğimizi ümit ediyorum” dedi. 

Irak Başbakanı İbadi ise, Türk askerlerinin Irak’taki varlığının Irak’ta IŞİD’le mücadeleyi yavaşlattığını belirtti. 

OBAMA VE İBADİ GÖRÜŞTÜ

BM Genel Kurulu toplantılarına katılmak üzere New York’ta bulunan Obama, Irak Başbakanı Haydar el İbadi ile yaptığı ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

ABD’den Musul operasyonu için Irak’a asker takviyesi İbadi ile en son bir yıl önce yüz yüze görüştüğünü hatırlatan Obama, bu süreçte Irak halkı ve güvenlik güçlerinin IŞİD ile mücadelede büyük bir ilerleme kaydettiğini vurguladı. Musul’un IŞİD’den geri alınması için yapılacak operasyonla ilgili İbadi’yle görüştüklerini aktaran Obama, 2Bu yıl sonunda Musul’la ilgili daha ileri adımları göreceğimizi ümit ediyorum” değerlendirmesinde bulundu. 

‘GERİ ALINACAĞINDAN EMİNİM’ 

Obama, operasyon kapsamında ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon güçlerinin, Irak güvenlik birimleri ve Peşmerge unsurlarının ortak koordinasyonu ile Musul’un geri alınacağından emin olduğunu ifade etti. Obama, “Yerlerinden olmuş halka gıda, barınma ve acil insani yardım anlamında gerekenleri temin edeceğiz” diye konuştu. 

Irak’ta IŞİD ile mücadele kapsamında hâlâ atılması gereken birçok adım olduğuna işaret eden Obama, gerekli kaynakların sağlanması için Kongre’ye başvuracaklarını ve diğer ülkelerin desteğini isteyeceklerini sözlerine ekledi. 

İBADİ: TÜRKİYE IRAK’TAN ÇEKİLSİN

Irak Başbakanı Haydar İbadi de IŞİD’in sadece Irak için değil, tüm dünya için büyük bir tehdit olduğunu söyledi, “İki yıl önce Bağdat’ı geri almak için IŞİD’le savaşıyorduk, bugün ise onların (Irak’taki) son kalesi Musul’u almak için savaşıyoruz” açıklamasını yaptı. 

Öte yandan Fars Haber Ajansı’nın haberine göre İbadi ayrıca, Türk askerlerin Irak’taki varlığının IŞİD’i yok etme sürecini yavaşlattığını belirterek, askerlerin çekilmesini istedi, “Eğer Türkiye IŞİD ile mücadelede samimi ise, o zaman Irak'ın bu talebine olumlu cevap vermesi gerekir” dedi. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Polis bir siyah daha öldürdü: Elleri havadayken vurdular

SONRAKİ HABER

İsveç sığınmacılara bütçeden 3.5 milyar kron ayırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...