20 Eylül 2016 03:26

Nejat Güllü dahil 9 patron hakkında yakalama kararı çıktı

Güllüoğlu Baklavalarının sahiplerinden Nejat Güllü ve TUSKON Başkan Yardımcısı Rana Tezcan Açıkgöz dahil 9 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Paylaş

Darbe girişimi soruşturması kapsamında çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılan Güllüoğlu Baklavalarının sahiplerinden Nejat Güllü ve TUSKON Başkan Yardımcısı Rana Tezcan Açıkgöz'ün de aralarında bulunduğu 9 şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar koordinesinde yürütülen soruşturmada, savcılık Güllü ve Açıkgöz'ün de aralarında bulunduğu 38 şüphelinin serbest bırakılmasına geçtiğimiz günlerde itiraz etti.

İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebini karara bağlayarak Nejat Güllü ve Rana Tezcan Açıkgöz'ün de aralarında bulunduğu 9 şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Diğer şüpheliler için tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması talebi ise reddedildi.

2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI 

Hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı da 29'a yükselmiş oldu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmu'daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, 196 patron hakkında gözaltı kararı vermiş, Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarından olduğu 27 şüpheli, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmıştı.

Mahkeme, Nejat Güllü ve Açıkgöz'ün de aralarında bulunduğu 38 şüpheliyi adli kontrol hükümleri uygulayarak serbest bırakmıştı. Savcılık ise 38 şüphelinin serbest bırakılmasına itiraz etmişti. Soruşturma kapsamında ayrıca haklarında gözaltı kararı bulunan ancak adreslerinde bulunmayan, aralarında TUSKON Başkanı Rızanur Meral'in de bulunduğu 114 şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

PETKİM'e polis operasyonu: 13 kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

İDO tüm iç hat seferlerini iptal etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...