19 Eylül 2016 16:39

AB, herkese ucuz ve kolay internet için hazırlık yapıyor

AB Komisyonu, Avrupa’da herkese ucuz, kolay internet hizmetinin sunumu için yeni bir yasa taslağı hazırladı.

Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Avrupa’da herkese ucuz, kolay internet hizmetinin sunumu için yeni bir yasa taslağı hazırlandığını açıkladı. 

Avrupa Parlamentosunda (AP) son iki haftadır yapılan "Dijital Toplumun Gelişmesine" yönelik çalışma planında kablosuz internet bağlantısı WiFi, internet servisi sağlayan telekomünikasyon şirketleri, dijital abone hatların köy, kasaba, kentlerde hızlı internet, geniş bant internetin aynı kalitede herkesin faydalanmasını istiyor.

AB Enerji Komiseri Almanya Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) Partisi'nden Günther Oettinger, "Dijital çağda toplumun internet hizmetini hızlandırmalı ve genişletmeliyiz" dedi.

Çalışmada yer alan iki öneriden biri olan "WiFi4 EU" (AB için WiFi), AB genelinde halkların ücretsiz, kolay internete girmelerini sağlamak üzere tasarlanıyor.

İkinci öneri ile de, 2018 yılında yeni 5G sistemiyle daha hızlı internet ağının 2020 yılına kadar genişletilip AB ülkelerinde pazarlanması hedefleniyor. 

Dijital Toplumun Gelişme Projesi, AB tarafından 120 milyon avro yardımla destekleniyor. İnternette yayınlanan haber, fotoğraf, video, değişik görüntülerin telif haklarının daha iyi "güvence altına alınması" da proje çalışmasında yer alıyor. 

Projeye ilişkin yasa tasarısının 2017 yılın sonuna kadar Avrupa Parlamentosunda AB ülkeleri tarafından onaylanması bekleniyor. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Hayatın Sesi Televizyonu'nda her pazartesi Gece İdmanı var

SONRAKİ HABER

Elazığ'da kamu emekçileri, 'Öğretmenime Dokunma!' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...