20 Eylül 2016 00:07

‘Çöp alanı ucuza getirilmek isteniyor’

Ünye’de başka yer bulunması durumunda çöp yerinin değiştirilebileceği açıklamasına Ordu Doğal Çevreyi Koruma Derneğinden tepki geldi.

Paylaş

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ünye’de kurulması planlanan çöp ayrıştırma tesisiyle ilgili yöre halkının ve kitle örgütlerinin itirazları sonucu yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediye sekreterinin yer önerilmesi durumunda değerlendirmeye açık olduklarını ifade ettiğini söyledi.

Ordu Doğal Çevreyi Koruma Derneği Başkanı Gül Ersan “Büyükşehir Belediyesi tesis alanı olarak, Orman ve Su İşleri Bakanlığı sorumluluğundaki yaklaşık 50 bin metrekarelik bir ormanı seçti. Giresun Orman Bölge Müdürlüğü bu seçimi uygun buldu. Valilik de ÇED gerekli değildir kararı verdi. Yani, 50 bin metrekarelik orman yok edilebilir, ormanın çevresindeki su kaynağı kirletilebilir, proje alanının hemen yanındaki mahallede yaşayanlar önemsenmeyebilir, 350 metre uzaklıktaki mavi bayraklı kumsal görmezden gelinebilir, demek istiyorlar” dedi.

‘ORMANLARIMIZ YOK EDİLİYOR’

Son yıllarda ormanların madenlere, taş ocaklarına, RES, HES projelerine hiçbir zorluk çıkarılmadan tahsis edildiğine dikkat çeken Ersan, “Ormanlarımız hazinenin sorumluluğundadır ve kamu alanlarıdır; proje sahiplerine sunulacak ucuz alanlar değildir. Başta devlet kurumları olmak üzere hepimiz ormanlarımıza gözümüz gibi bakmalıyız. Buradaki ormanı kesip başka yerde ağaç dikerek orman oluşturamayız. Çöp ayrıştırma tesisi için Ünye Eskikızılcakese Mahallesi’ni seçenler açıktır ki belediyenin ya da projeyi ihaleyle verecekleri şirketin kasasından daha az para çıkmasını önemsemişler. İtirazlar yükselince, aynı ucuzlukta bir yer önerin tesisi oraya kuralım, diyorlar. Bu seçimi yapanlar önceliklerini değiştirmeden antlaşma yapamazlar” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hatay'da veliler ve öğrenciler öğretmenlerini istiyor

SONRAKİ HABER

Almanya'da kiralık işçiler ancak yardımlarla geçiniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...