19 Eylül 2016 11:57

Evi yanan Suriyeli aile için ev bulundu

Evi yanan Suriyeli aile için, Halkların Köprüsü Derneği, aynı mahallede ev buldu.

Paylaş

İzmir Basmane’de bir evde çıkan yangında Suriyeli 20 yaşındaki Baraa Saber yaşamını yitirdi, ailenin 11 üyesi ise evsiz kaldı. Baraa ile birlikte tüm birikimleri, eşyaları kıyafetlerini de alevlerde kaybeden Suriyeli aile için, Halkların Köprüsü Derneği, aynı mahallede ev buldu. İlk ayın kirasını ödedi, eşya ve gıda maddesi yardımı yaptı.

Suriye’deki savaş nedeniyle üç yıl önce Türkiye’ye sığınan ve son bir yıldır İzmir’de yaşayan Suriyeli ailenin evinde elektrik sisteminin kısa devre yapması sonucu 13 Eylül’de yangın çıktı. Yangın sırasında içeride mahsur kalan Baraa Saber yaşamını yitirdi. Aynı yangında ailenin bütün birikimi ve eşyaları da kül oldu. Sokakta kalan ailenin 11 ferdine, komşuları Şehmuz Akgün yardım etti. Geceyi Şehmuz Akgün’ün evinde geçiren aile barınacak yer arayışına girdi.

Halkların Köprüsü Derneği Başkanı Cem Terzi de yardım etmek için aileye ulaştı. Şehmuz Akgün’ün bulduğu dairenin ilk kirası ödendi, aileye koltuk, buzdolabı ve çamaşır makinesi getirildi. Yangında eşini kaybeden Omar Hamandoş, Şehmuz Akgün’ün tercümanlığıyla yaşadıklarını şöyle anlattı: “Üç yıl önce Gaziantep’e geldik. Oradan Hatay’a geçtik. Son bir yıldır İzmir’deyiz. Yangında eşimi kaybettim. Eşyalarımız yandı. Az miktardaki birikimimiz de yandı.”

Komşuları Şehmuz Akgün ise, ailenin zor durumda olduğunu belirterek, “Babaları Mustafa Hamandoş, Ramazan ayında kalp ameliyatı oldu, üç damarı değişti. İlaçları yangında yok oldu. Eşyaları yok. Giyim eşyaları verdiler, üstlerine olmuyor. Evi 400 liraya bir tanıdıktan tuttuk. Şimdilik ilk kirasını Halkların Köprüsü Derneği verdi. ‘Sonrası için ne yapılacağına bakacağız’ dediler” diye konuştu.

Aile, 28 yaşındaki Omar Hamandoş, 24 yaşındaki Ahmed Hamandoş ve 18 yaşındaki Mahmud Hamandoş kardeşlerin gündelik işlerden kazandığı parayla geçinmeye çalışıyor. 13 kişinin yaşadığı evde mutfak, banyo ve tuvalette havalandırma olmadığı için ihtiyaçlarını gidermekte güçlük çektiklerini de ifade ediyorlar. Başlarını sokacak bir ev bulduklarını için mutlu olduklarını belirten aile üyeleri yine de zor şartlarda ayakta kalmak zorunda olduklarını dile getiriyor. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB İzmir: Ülkeye ve geleceğe sahip çıkacağız

SONRAKİ HABER

Belediye meclisi toplantısında dövizli kayyım protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...