19 Eylül 2016 10:40

Beko: Tutuklu sendikacılar serbest bırakılsın

DİSK Genel Başkanı Kani Beko Limter-İş Sendikası Eğitim Uzmanı Hilmi Toy’un ve Genel Başkan Vekili Levent Akan’ın serbest bırakılmasını istedi.

Paylaş

DİSK Genel Başkanı Kani Beko yaptığı yazılı açıklamada, Limter-İş Sendikası Eğitim Uzmanı Hilmi Toy’un ve Genel Başkan Vekili Levent Akan’ın serbest bırakılmasını istedi.

DİSK’e bağlı Limter-İş Sendikasına yönelik baskıların artarak devam ettiğini belirten Kani Beko, “TEDİ işyerinde anayasal haklarını kullanarak Limter-İş Sendikamıza üye oldukları için hukuksuz bir biçimde işten atılan işçilerin direnişleri 48 gündür sürüyor. Öte yandan TEDİ işçilerinin örgütlenme faaliyetlerinde büyük emekleri olan sendikamızın Eğitim Uzmanı Hilmi Toy’un haziran 2016’da tutuklanmasının ardından, 9 Eylül 2016’da da sendikamızın Genel Başkan Vekili Levent Akan tutuklandı. Baskılara karşı sendikamız ile dayanışma içinde olmaya devam edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyor, tutuklu sendikacıların derhal serbest bırakılmasını, direnişteki işçilerin işe geri alınmasını istiyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Orman işçisi traktörün altında kaldı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da 30'a yakın öğrenci gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...