16 Mayıs 2012 07:54

Tüzel Tarım Bakanına GDO’lu ürünleri sordu

HALKLARIN Demokratik Kongresi Yürütme Kurulu Üyesi, İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, her yıl bir milyon ton genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO) içeren yem ithal edildiğine dikkat çekerek, üretimi yasak olan GDO’lu ürünlerin bu denli fazla ithalatının yapılmasının doğru olup olmadığını Gıda, Tarım ve Hayvancılık

Tüzel Tarım Bakanına GDO’lu ürünleri sordu
Paylaş

Tüzel, Biyogüvenlik Kurulu Başkanı Hakan Yardımcı’nın, katıldığı bir televizyon programında 13 GDO’lu mısır çeşidine ve daha önce 3 soya çeşidine izin verdiklerini açıkladığını hatırlattı. Tüzel, söz konusu ürünlere verilen izinlerin her biri için, Resmi Gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre Biyogüvenlik Kurulunun ayrı bir heyet kurarak başvuruları değerlendirmesinin gerektiğini kaydetti. Buna karşın kamuoyuna sunulan raporların “tek tip” olduğu ve “tek kalem”den  çıktığı iddialarına dikkat çeken Tüzel, “Her gen için ayrı ayrı oluşturulan 11 kişiden oluşan bu komitelerin ‘noktasına, virgülüne kadar aynı’ raporu yazması mümkün müdür, bu raporlar nasıl hazırlanmaktadır” diye sordu.  

ÜRETİMİ YASAK İTHALATI SERBEST

Tüzel ayrıca, Biyogüvenlik Kurulunun GDO’lu ürünlerin üretiminin yasak olduğunu belirttiğine dikkat çekerek, üretiminin yasak olduğu Türkiye’ye yılda 1 milyon civarında GDO’lu yemin girmesinin doğru olup olmadığını sordu. GDO’lu ürünlerin etiketinde GDO ibaresinin bulunmadığını da vurgulayan Tüzel, “Eğer ithalatında bir sakınca yoksa neden GDO’ların etikete yazılması sağlanmıyor” diye sordu.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kene kabusu geri döndü

SONRAKİ HABER

Çevre sorunları geleceği tehdit ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...