19 Eylül 2016 04:52

New York'taki saldırı 'düzenekli düdüklü tencereyle yapıldı'

ABD'nin New York kentinde düzenlenen bombalı saldırının, şarapnel parçasıyla doldurulmuş düdüklü tencereyle gerçekleştirildiği bildiriliyor.

Paylaş

BBC Türkçe’nin haberine göre Olayın gerçekleştiği yerde bulunan patlamamış bir düzenek yine şarapnel parçasıyla doldurulmuş düdüklü tencere olduğu belirtiliyor.

ABD basınında yer alan haberlere göre, tencerelerde fünye mekanizması için cep telefonları ve Noel ışıkları kabloları kullanıldı.

Manhattan'daki Chelsea semtinde yaşanan saldırıda 29 kişi yaralandı.

'ARKASINDAKİ MOTİVAYONU BİLMİYORUZ'

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio saldırıyla ilgili "Arkasında siyasi bir motivasyon mu vardı yoksa kişisel bir motivasyon mu? Bilmiyoruz" dedi.

De Blasio şunları ekledi: “Bunun bir bombalama olduğunu biliyoruz. Bunun çok ciddi bir olay olduğunu biliyoruz. Ancak bunun arkasında ne tür bir motivasyon bulunduğunu söyleyebilmemiz için çok daha fazla çalışmamız gerekiyor. Bu bombaları kim koyduysa onları bulacağız ve yargılayacağız."

New York Valisi Andrew Cuomo, ise patlamanın "bir terör eylemi olduğunu ancak herhangi bir uluslararası terör örgütüyle bağlantısının bulunmadığını" söyledi.

Cuomo, "New York'ta bir bombanın patlaması açıkça terör eylemidir ama uluslararası terörle bağlantılı değil. Bir başka deyişle, IŞİD bağlantısı bulmadık. Ama genel olarak bir bomba patlaması terörist eylemdir. Bunu da bu şekilde değerlendireceğiz ve takip edeceğiz" diye konuştu.

Vali, sorumluların bulunması için yetkililerin çalıştığını belirtip "Bu bombaları kim yerleştirdiyse bulup adalete teslim edeceğiz" dedi.

'GÖK GÜRÜLTÜSÜ GİBİ'

Olayda, patlamanın şiddetiyle binaların camları kırıldı ve patlama sesi semtin diğer bölgelerinden de duyuldu.

Yaralanmaların çoğunun kırılan camlar ve enkaz nedeniyle vücutta oluşan kesikler ve yaralar olduğu belirtiliyor.

Patlama yerel saatle gece 9 civarında yaşandı. Görgü tanıkları, çok büyük bir patlama sesi duyulmasıyla herkesin kaçıştığını söyledi.

Görgü tanıklarından, bir gece kulübünün çalışanı Rudy Alcide, patlamanın çok şiddetli olduğunu 'gök gürültüsünden daha yüksek ses çıkardığını' söyledi.

Beyaz Saray yetkisi, soruşturmayla ilgili ABD Başkanı Barack Obama'nın bilgilendirildiğini kaydetti.
Demokrat Parti'den başkan adayı Hillary Clinton da gazetecilere açıklamasında New York'ta yetkililerle irtibatta olduğunu ifade etti.

Polisin patlamayla ilgili açıklama yapmasından önce Colorado'da konuşan Donald Trump da "Hiç kimse tam olarak ne olduğunu bilmiyor ama, sert davranmamız gereken zamanlardayız" diye ekledi. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Rusya seçimlerinde Putin'in desteklediği parti birinci çıktı

SONRAKİ HABER

İstanbul'da pazartesi trafiği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa