18 Eylül 2016 13:33

Duhok Film Festivali’nin En İyi Kürt Filmi Rauf oldu

Duhok Film Festivali’nde Barış Kaya ve Soner Caner’in ilk filmi ‘Rauf’, Duhok Film Festivali’nde En İyi Kürt Filmi seçildi.

Paylaş

Duhok Film Festivali’nde Barış Kaya ve Soner Caner’in ilk filmi ‘Rauf’, Duhok Film Festivali’nde En İyi Kürt Filmi seçildi.
Ahu Öztürk’ün ilk filmi ‘Toz Bezi’ de festivalden En İyi Yönetmen dahil üç ödül kazandı. Festivalin Yılmaz Güney Ödülü’nü ise Kıvanç Sezer imzalı ‘Babamın Kanatları’ kazandı.

Senaryosunu Soner Caner’in kaleme aldı. Rauf’un Kars’ın bir köyünde yaşayan küçük Rauf’un, kendi sınırlı ve kapalı dünyasında, aşkın sınırsızlığı ile tanışmasını konu alıyor. Rauf’un gri dünyasında tek hedefi bu aşkın sembolü haline gelen Pembe’yi bulmak ve Zana’ya sunmaktır. Başrollerinde Yavuz Gürbüz, Alen Hüseyin Gürsoy, Veli Ubic ve Muhammed Ubic’in olduğu film, Türkiye’de 23 Eylül’de vizyona girecek.

‘TOZ BEZİ’NE ÜÇ ÖDÜL

Ahu Öztürk’ün imzalı ‘Toz Bezi’, İstanbul’un farklı kutupları arasında hayatı anlamaya çalışıp kendilerine yeni yollar çizmeye çalışan iki kadının hikayesini ele alıyor. İstanbul’da yaşayan Nesrin ve Hatun gündelikçi olarak çalışan iki yakın arkadaştır. Hatun’un tek hayali çalışmaya gittiği semtlerden birinde ev almakken küçük kızıyla birlikte yaşayan Nesrin kocasının neden evi terk ettiğini anlamlandırmaya çalışır. Ahu Öztürk’ün yazıp yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Asiye Dinçsoy, Nazan Kesal, Serra Yılmaz, Didem İnselel gibi isimler yer alıyor.

YILMAZ GÜNEY ÖDÜLÜ BİR İŞÇİ HİKAYESİNE

Başrollerinde Menderes Samancılar, Musab Ekici ve Kübra Kip’in yer aldığı ‘Babamın Kanatları’ ise ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrenen inşaat işçisi İbrahim’in yaşamına odaklanıyor. İbrahim’in çalıştığı bu toplu konut şantiyesinde şartlar gitgide zorlaşırken her geçen gün zihninde aynı soru döner durur; arkasında ailesine ne bırakacaktır, yaşam mı, ölüm mü? (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da erkek oyuncu ödülü Tarık Akan anısına verilecek

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da öğretmenlere iade iddiası yalanlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...