18 Eylül 2016 12:39

Eğitim Sen: Bu yıl ders zili mücadeleye çalacak

Eğitim Sen İzmir Şubeleri, 2016-2017 Eğitim öğretim yılı başlarken yaşanan sorunlara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

Eğitim Sen İzmir Şubeleri, 2016-2017 Eğitim öğretim yılı başlarken yaşanan sorunlara ilişkin 2 No’lu Şube binasında basın toplantısı düzenledi.

Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, yeni eğitim yılının, eğitime, öğretime ve öğretmenlere yapılan darbeyle başladığını ifade etti. Kılıç, "Yarın okullar açılacak. Milyonlarca öğretmen, öğrenci ve veli mutsuz ve mağdur bir şekilde eğitim öğretime başlayacak. Bizler okullardaki zilin çalmasıyla birlikte mücadele takvimimizi başlatacağız. On binlerce arkadaşımız görevinden alınırken kimse bizden sessiz sedasız derse girip çıkmayı beklemesin” dedi.

BİR HAFTA BOYUNCA EYLEMLER DEVAM EDECEK

Binlerce öğretmenin görevden atılmasıyla bir buçuk milyon öğrencinin öğretmensiz kaldığını ifade eden Kılıç, öğretmenlerin de hukuksuz şekilde görevden alındığını ifade ederek şöyle konuştu: "Hiçbir araştırma, soruşturma yapılmadan, hiçbir hukuksal süreç işletilmeden sorgusuz sualsiz görevlerinden alınmışlardır. 15 Temmuz darbesinin başarılı olması durumunda yapılacak olanlar, bugün bizzat hükümet eliyle hayata geçirilmek istenmektedir. Evrensel hukuku, temel hak ve özgürlükleri yok sayarak, özellikle sendikal hakları zorlama yorumlarla suç kapsamına alarak gerçekleştirilen bu operasyon, ülke çapında açık bir dikta rejimine doğru gidildiğinin somut kanıtıdır" dedi. Eğitim- öğretim yılı başı itibarıyla bir kez daha iktidara seslendiklerini belirten Kılıç, şöyle dedi: “Kamudan hukuksuz bir şekilde ihraç edilen ve açığa alınan bütün eğitim emekçileri görevlerine iade edilmeli, örgütlü mücadelemize yönelik bu haksız ve pervasız saldırı, bütün sonuçları ile birlikte derhal durdurulmalıdır."

Okullar açıldığında derslere taleplerinin yazılı olduğu kokartlarla gireceklerini ifade eden Kılıç, bir hafta boyunca çeşitli eylemlikler gerçekleştireceklerini ve Salı günü saat 18:00'de Eski Sümerbank önünde açıklama yapacaklarını duyurdu.

'EĞİTİMİN İÇERİĞİ GİDEREK DİNSELLEŞTİRİLDİ'

Bilimsel, demokratik, laik eğitimden giderek uzaklaşıldığını da söyleyen Kılıç, "Neredeyse her gün bir ortaokul ya da normal lise kapatılarak imam hatibe çevrilmektedir. Son kapatılan özel okulların imam hatiplere çevrilmesiyle bu sayılar ihtiyaç olsun olmasın giderek arttırılmıştır. Eğitimin içeriği giderek dinselleştirilmiş, bilimsel, demokratik, laik eğitimden uzaklaştırılmıştır" dedi. Eğitim harcamalarının yükseldiğini ifade eden Kılıç, bir ilkokul öğrencisinin yıllık ortalama harcaması 3500- 4000 TL civarında iken, ortaokul ve lisede ise 5500 - 6000 TL arasında olduğunu belirtti.  (İzmir/EVRENSEL)  

ÖNCEKİ HABER

Cerattepe duruşmasına gidenlerden yasaklara tepki

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen Samandağ Şubesi: Haklı mücadelemiz sürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...