18 Eylül 2016 04:15

Süper Lig’de meydan Avrupa yorgunlarının

Ligde bugün, Avrupa mesaisinden dönenler ve lider Başakşehir sahne alıyor.

Paylaş

Süper Lig’de 3. haftaya, üçte üç yaparak zirvede giren Medipol Başakşehir’le 7 puanlı takipçisi Beşiktaş bugün sahaya çıkıyor.
Lider Başakşehir, deplasmanda Gaziantepspor’la karşılaşacak. Özgür Yankaya’nın yöneteceği müsabaka saat 19.30’da başlayacak. Ligde ilk 3 maçını kazanarak tarihinde bir ilke imza atan Abdullah Avcı’nın öğrencileri, geçtiğimiz sezon Antep’te yaptığını tekrarlama hedefinde.

BAŞAKŞEHİR 6 MAÇTIR KAZANIYOR

Medipol Başakşehir, 1 yıl önce Kamil Ocak Stadı’ndan Sokol Cikalleshi’nin golüyle 1-0 galip dönmüştü. Başakşehir ayrıca geçtiğimiz yıl da hesaba katıldığında 6 maçlık bir galibiyet, 9 maçlık da yenilmezlik serisi içerisinde. İstanbul ekibi bu performansı sürdürme niyetinde.
Bu yıl İsmail Kartal yönetiminde geçtiğimiz yıla göre daha derli toplu bir görüntü çizen Gaziantepspor ise evindeki 2. maçını da kazanmak istiyor. Kırmızı siyahlılar sezonun 2. haftasında Trabzonspor’u, 88’de genç yeteneği Orkan Çınar’ın harika golüyle 1-0 yenmişti.
İki takım Süper Lig’de bugüne kadar 16 kez karşı karşıya gelirken bu maçlarda Başakşehir’in 7-6’lık üstünlüğü bulunuyor. Yalnızca 1 maç berabere tamamlandı.

AKHİSAR’I DEPLASMANDA HİÇ YENEMEDİ

Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçında Benfica’dan puanla dönen Beşiktaş ise Akhisar Belediyespor deplasmanında olacak. 20.00’de başlayacak maçı Bülent Yıldırım yönetecek.
Yeni teknik direktörü Tolunay Kafkas’la çıkış arayan ev sahibi ekip, Süper Lig tarihinde Beşiktaş’a evinde hiç yenilmedi. OPTA’nın yansıttığı verilere göre Beşiktaş’ın birden fazla sezonda Süper Lig’de karşılaşıp da galibiyet alamadığı başka bir deplasman yok. Akhisar son 16 lig maçında sadece 2 galibiyet alabildi.
Şenol Güneş’in ekibinin ise Benfica deplasmanı sonrası geniş kadrosunda rotasyonu tercih etmesi bekleniyor.
Maç, Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynanacak.
Günün diğer maçlarında saat 17.00’de Atiker Konyaspor ile Gençlerbirliği ve Osmanlıspor ile Adanaspor karşı karşıya gelecek. 
1. Lig’de de bugün 2 maç oynanacak. Saat 16.00’da bölgesel derbide Bandırmaspor ile Balıkesirspor karşılaşıyor. 17.00’de ise Sivasspor, Denizlispor’la oynayacak. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ekmek ve Gül başlıyor

SONRAKİ HABER

Edebiyat uyarlamaları ağırlıklı Filmekimi 7 ekim'de başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...