16 Mayıs 2012 04:35

Yüksekova'da anadil mitingi

KURDİ-DER Yüksekova (Gever) şubesi tarafından günler öncesinden çalışmalarına başlanan Kürt Dil Bayramı Mitingi öncesinde eski cezaevi kavşağından başlayan bir yürüyüşle eski futbol sahasında yapıldı. Yürüyüşte anadilin önemini dile getiren ‘Zimanê Me Rumetê meye’, ‘Bê Ziman J

Yüksekova'da anadil mitingi
Paylaş

Mitinge BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Şemdinli ve Esendere Belediye Başkanvekilleri, BDP il ve ilçe başkanları, Barış Anneleri İnisiyatifi, KURDİ-DER çalışanları, KESK, DİSK, Gever Kültür Merkezi, İran Ehmedê Xanî Kültür Merkezi sanatçıları, İl Genel Meclis Üyeleri, yazarlar Seyit Celal Nizami, Hejar Aryanfer ve binlerce kişi katıldı.

Mitingde ilk konuşmayı yapan KURDİ-DER Yüksekova şubesi Başkanı Evliya Alkan, Kürt Dilinin önemini dile getirerek, dil üzerindeki baskılara dikkat çekti.

Alkan'ın konuşmasının ardından konuşan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Kürt dilinin engellere rağmen varlığını devam ettirdiğini, dili bugüne getirenlerin Kürt anneleri olduğunu belirtti.

BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ise Anayasa çalışmaları ile ilgili olarak Kürt dilinin yasal güvenceye alınmayan bir anayasanın kendi anayasaları olmadığını, Kürt halkının taleplerini karşılayacak bir anayasanın yapılması gerektiğini belirtti.

Miting İbrahim Revani, Rojbin ve Gever Kültür Sanat Merkezi sanatçılarının söylediği Kürtçe türkü ve şarkılarla sona erdi. (Yüksekova/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dibe doğru yarışta Türkiye önde

SONRAKİ HABER

'Kıskaç' operasyonunda 80 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...