17 Eylül 2016 04:37

IŞİD’in İstanbul’da emiri ÖSO içinde ajanı var

10 Ekim Ankara Katliamı dava dosyasında yer alan bir belgeye göre, IŞİD'in İstanbul'da emiri, ÖSO içinde ajanı var.

Paylaş

Tamer Arda ERŞİN
Ankara

10 Ekim Ankara Katliamı dava dosyasında yer alan bir belgeye göre, IŞİD’in İstanbul’da faaliyet yürüten emiri vardı. Üstelik bu emir İstanbul’da 3 yıl faaliyet yürütürken, diğer arkadaşlarına tanıdığı polisler hakkında tavsiyelerde bile bulundu. Yine belgede yer alan bilgilere göre şu an Türkiye’nin Suriye’ye birlikte operasyon yaptığı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) içerisinde IŞİD’in ajanları var.  
Ankara Tren Garı’nda gerçekleşen 10 Ekim Katliamı’nın iddianamesine giren belgelerde, IŞİD’in İstanbul’da faaliyet yürüten emiri olduğu ortaya çıktı. Katliamın planlayıcısı olduğu belirtilen ve Antep’te polis operasyonunda ölen Yunus Durmaz’ın bilgisayarından çıkan 2685.docx isimli belge, IŞİD üyeliğinden ve 10 Ekim katliamıyla ilişkisi olduğu şüphesiyle tutuklanan Ömer Hattap kod isimli Mehmedin Baraç tarafından Durmaz’a e-posta ile gönderildi. Belgede Baraç, Ebu Ömer el Ensar isimli şahsa Suriye’ye gidecek IŞİD üyeleri için yardımcı olduğunu anlatıyor. Baraç, yardımcı olduğu Ebu Ömer el Ensar’ın bir gün İstanbul’a girmeleri gerektiğini söylediğini aktarıyor. İstanbul’a gittiklerinde IŞİD’in İstanbul emiri Usame el Mağribi ile tanıştıklarını ve İstanbul Emiri  Mağribi’nin 3 yıldır şehirde faaliyet yürüttüğünü belirtiyor.

POLİS TAVSİYE ETMİŞ

Baraç belgede, İstanbul Emiri el Mağribi’nin yanında Tunuslu bir şahıstan bahsediyor. Bu Tunuslu şahsın ÖSO içerisinde IŞİD adına faaliyet yürüttüğünü öğrendiğini belirtiyor. Baraç, bir süre sonra İstanbul Emiri el Mağribi hakkında Yunus isimli arkadaşından şikayetler geldiğini Durmaz’a bildiriyor. El Mağribi’nin Yusuf isimli arkadaşına bir polis tavsiye ettiğini yazan Baraç, “Bu polisin çok iyi biri olduğunu söylemiştir” diyor.
Baraç, İstanbul Emiri el Mağribi hakkındaki şikayetlerini ise şöyle açıklıyor: “Son olan bir olayda Usame el Mağribi PKK’lılar tarafından dayak yediğini Yusuf adlı arkadaşıma ve bavullarının rehin kaldığını telefonla arayarak söyledi. Ben de Yusuf adlı arkadaşımla bavulları otelden çıkardım. Lakin yaptığım araştırmalara göre o bölgede hiç bir PKK olayının olmadığını öğrendim. Kendisine 8 PKK’lının saldırdığını söyleyen el Mağribi’nin olay sonrasında her hangi bir yara bir şey görmedik. Kendisinde bu olayla beraber şüphelenmeye başladım.”

ÖSO İÇERİSİNDEKİ IŞİD ÜYESİ

Baraç, İstanbul Emiri El Mağribi’nin bavulundan çıkan belgeleri de Durmaz’a aktarıyor. Belgeler içerisinde kadınlarla çekilmiş fotoğraflar olduğunu belirtiyor. El Mağribi’nin yanında gördüğü ÖSO içerisinde IŞİD adına çalışan Tunuslu şahıs hakkında da şüpheleri olduğunu anlatan Baraç, “ÖSO’nun hiç bir muhacir kabul etmediğini ve bir de Tunuslulara karşı olan kinini öğrenince şahsın Tunus veyahut başka bir istihbarat birimiyle çalıştığı şüphesi oluştu” diyor. İstanbul emiri hakkındaki şüphelerini gidermek için onu daha önceden tanıyan arkadaşı Usame el Somani’ye sorduğunu mailinde belirten Baraç, “Şu an Bab bölgesinde İslam saflarında cihat eden kardeşimiz Usame el Somani’ye sordum. Kendisi bize onu (İstanbul Emiri El Mağribi) eskiden tanıdığını ve iyi biri olduğunu, sürekli sefere çıktığını ama nereye gidip geldiğini bilmediğini söyledi” diyor.  
Baraç, İstanbul Emiri El Mağribi’nin Rakka’ya girmesi için yardımcı olduğunu da Yunus Durmaz’a aktarıyor. El Mağribi’nin Rakka’ya gitmesi için Şanlıurfa’yı kullandıklarını anlatan Baraç, kendisine Urfa’daki Ebu Mansur isimli birisinin yardımcı olduğunu Yunus Durmaz’a bildiriyor.

ÖNCEKİ HABER

Dersim'de açığa alınan 419 eğitimci göreve iade edildi

SONRAKİ HABER

1 milyon çocuk okula değil, işe gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa