16 Eylül 2016 17:01

Van'da açığa alınan eğitim emekçilerine destek sürüyor

Van’da açığa alınan eğitim emekçilerine destek ziyaretleri devam ediyor.

Paylaş

HDP Van milletvekilleri Adem Geveri, Lezgin Botan ile HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, HDP ve DBP il yöneticileri Eğitim Sen Van Şubesini ziyaret ederek açığa alınan öğretmenlerle dayanışma içerisinde olduklarını belirttiler.

Ziyaret sırasında konuşan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, öğretmenlerin hukuksuz bir şekilde açığa alındıklarını ve parlamentoda eğitim emekçilerinin sesini duyuracaklarını söyledi. Eğitim Sen’in şimdiye kadar mücadelelerle dolu bir geleneğinin olduğuna dikkat çeken Botan, bu tip antidemokratik uygulamalarında eğitim emekçilerinin örgütlü mücadelesini etkileyemeyeceğini ve mücadele ederek kazanacaklarını belirtti.

HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım ise baskı ve saldırıların yoğunlaştığı bir dönemden geçildiğini ve saldırılara karşı dayanışmanın önemine dikkat çekerek, eğitim emekçilerinin yanında olduklarını söyledi. Konuşmaların ardından söz alan Eğitim Sen Van Şube Eş Başkanı Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ise desteklerinden ötürü memnuniyetlerini dile getirerek mücadele ederek kazanacaklarını söyledi.

'HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ VE KAZANACAĞIZ'

Van Emek Gençliği üyeleri ise Eğitim Sen Van Şubesinde oturma eylemi yapan açığa alınan öğretmenlere destek ziyaretinde bulundu. Burada konuşan Emek Gençliği Üyesi Mahsun Aydoğan, Emek Gençliği olarak eğitim emekçilerinin hukuksuzca açığa alınmalarını kınayarak, “Bizler her zaman barış isteyen, laik, bilimsel, anadilde eğitim isteyen siz öğretmenlerimizin yanında olduk, bundan sonrada yanınızda olmaya devam edeceğiz. Siz emekçiler, işçiler daima bizlere mücadelemizde ışık tuttunuz. Bu nedenle hep birlikte mücadele edeceğiz ve kazanacağız” şeklinde konuştu. Ardından söz alan eğitim emekçileri ise Emek Gençliği'nin desteğinin önemine dikkat çekerek, yapılmaya çalışılan şeyin aynı zamanda aydın gençlerin yetişmesinin önüne geçmek olduğunu söylediler. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TSK: Azez-Rai arasındaki harekata ABD askerleri destek verdi

SONRAKİ HABER

Açığa alınan eğitimciler için pedal çevirdiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...