16 Eylül 2016 11:45

Köln’de Aslı Erdoğan’la dayanışma etkinliği

Kısa bir süre önce tutuklanarak cezaevine konulan Özgür Gündem Yayın Danışma Kurulu Üyesi, Yazar Aslı Erdoğan için Köln'de etkinlik düzenlendi.

Paylaş

Kısa bir süre önce tutuklanarak cezaevine konulan Özgür Gündem Gazetesi Yayın Danışma Kurulu Üyesi, Yazar Aslı Erdoğan için Almanya’nın Köln kentinde bir dayanışma etkinliği gerçekleştirildi. Türkiye-Almanya Kültür Forumu tarafından Literaturhaus’ta düzenlenen etkinlikte yazarlar, Aslı Erdoğan’ın kitaplarından bölümler okuyarak dayanışma içerisinde olduklarını ifade ettiler.
Forum Başkanı Osman Okkan’ın moderatörlüğünü yaptığı etkinliğe Günter Wallraff, Lale Akgün, Atilla Keskin ve Doğan Akhanlı katıldı.

Wallraff ve Akgün, Erdoğan’ın Kırmızı Palerinli Kent kitabından bölümler okurken, Keskin ve Akhanlı ise Aslı Erdoğan’a hitaben yazdıkları mektupları okudular ve salonda bulunan herkesi dayanışmaya çağırdılar. Ayrıca Aslı Erdoğan’ın kısa bir süre önce Evrensel’e verdiği röportajdan bölümler de Atilla Keskin tarafından okundu ve Almancaya çevrildi.

Pasaportu elinden alınan Gazeteci-Yazar Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar da etkinliğe bağlanarak yaşadıklarını ve Türkiye’deki baskıları anlattı.

WALLRAFF DAYANIŞMA İÇİN TÜRKİYE’YE GELECEK

Etkinlik sonrasında gazetemizin sorularını yanıtlayan Yazar Günter Wallraff, "Erdoğan rejiminin aydınlar ve sanatçılar üzerinde artırdığı baskılara karşı sessiz kalmamak için önümüzdeki günlerde Türkiye’ye gideceğini ve tutukluları ziyaret etmeye çalışacağını" söyledi. Başta Aslı Erdoğan olmak üzere tutuklu yazar ve sanatçıları ziyaret etmeye çalışacağını belirten Wallraff, AKP Hükümetinin buna zorluk çıkarmayacağını düşündüğünü de sözlerine ekledi. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İklim değişikliğine son kayıt noktası: Aynalıgöl Mağarası

SONRAKİ HABER

Eylem Ataş'ın ailesi: Bu insanlık suçu son bulsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...