16 Eylül 2016 07:55

Asansörlü otopark inşaatında işçi güvenliği yok!

Adana'da yaptırılan çok katlı ve asansörlü otopark inşaatındaki 3 işçinin güvenlik önlemi almadan 15 metre yükseklikte çalıştırılması korkuttu.

Paylaş

Adana'da merkez Seyhan İlçe ile Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan çok katlı ve asansörlü otopark inşaatındaki 3 işçinin  güvenlik önlemi almadan 15 metre yükseklikte çalıştırılması korkuttu.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Argunşah, Türkiye'de geçen yıl iş kazalarında 1730 işçinin yaşamını yitirdiğini bu ölümlerinin yüzde 30'unun inşaat sektöründe meydana geldiğini söyledi.

Çınarlı Mahallesi'nde 61012 ile 61011 sokak arasında demir konstrüksiyon yöntemiyle yapılan otoparkın inşaatında çalışan 3 işçi 15 metre yüksekte hiçbir güvenlik önlemi alınmadan kaynak yaptı. Metal direklerin üzerinde durarak çalışan işçiler, bir süre kaynak yaptıktan sonra otoparkta otomobillerin konulacağı asansöre binerek bulundukları yerden indi.

GEÇEN YIL 1730 İŞÇİ ÖLDÜ

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Duygu Argunşah, 2015 yılında iş güvenliği önlemi alınmaması sonucu 1730 işçinin yaşamını yitirdiğini bu ölümlerinde yüzde 30'nun inşaat sektöründe meydana geldiğini belirtti. Türkiye'nin iş kazaları açısından sicilinin bozuk olduğunu kaydeden Argunşah, geçen yıl 81 ilin 80'inde ölümlü iş kazası görüldüğünü söyledi. İş kazalarında başı çeken inşaat sektöründe işçi sağlığı ve iş güvenliğini temin etmenin zorluklar içerdiğini belirten Argunşah şöyle devam etti:

"2015'te sadece Bayburt ilinde ölümlü iş kazası meydana gelmemiştir. İllerin iş cinayetleri sıralaması ise; İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Adana ve Konya olarak başlamaktadır. Anlaşılan o ki ve ne yazık ki Türkiye iş kazaları konusunda Avrupa ülkeleri arasında birinci, dünya ülkeleri arasında ise üçüncü sıradaki yerini daha uzun süre terk edemeyecek gibidir. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin raporuna göre 2013 yılında 1235 işçi; 2014 yılında 1886 işçi (301 işçinin öldüğü Soma maden kazası); 2015 yılında ise 1730 işçi yaşamını yitirdi. İlk üç sırada da değişmeyen üçlü olarak inşaat, tarım ve taşımacılık yer alıyor." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP: Altınörs'ün tutuklanması kabul edilemez

SONRAKİ HABER

Rusya: PYD, Cenevre'de yer almalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...