15 Mayıs 2012 12:33

CEHA’da sendikal direniş büyüyor

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan CEHA Büro Mobilyaları’nda işçiler, DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş sendikasına üye oldu. Meclis’te bekletilen Sendika Kanunundan ötürü, 1 Şubattan itibaren yapılan sendika yetki tespit başvuruları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından cevapl

CEHA’da sendikal direniş büyüyor
Paylaş
Ümit Kartal

CEHA işçileri yasanın geciktirilmesine ve yetkilerinin hâlâ gönderilmemesine tepkiliyken, CEHA patronu da boş durmuyor. Fabrika içerisinde aylardır, sendikaya üye olan işçilere baskılar ve işten atma tehdidi ile istifaya zorlamalar devam ediyor. CEHA’da sendikalaştıkları için işten atılan işçiler ise, fabrika önündeki direnişlerinin 11. gününü geride bıraktı.

06.00’DAN GECE VARDİYASI ÇIKIŞINA DEK

Her geçen gün kendilerine güvenleri artan direnişçi işçiler, direnişin ilk günlerinde sadece vardiya giriş-çıkışlarında fabrika önüne giderken, şimdi tam gün boyunca fabrika önünde bekliyorlar. DİSK/Birleşik Metal İş önlükleriyle fabrika önünde nöbet tutan işçiler, vardiya giriş çıkışlarında ise çalışan arkadaşlarıyla sohbet ediyor ve süreçle ilgili açıklamalar yapıyorlar.

Geçtiğimiz gün, işçilerin fabrika önüne astığı “CEHA’ya sendika girecek başka yolu yok” pankartı, patron temsilcilerinin şikayetleri üzerine indirilmeye çalışıldı. Fabrika içerisinde baskıların artması üzerine direnişçi işçiler, sabah 06.00’da başladıkları direnişlerini, gece vardiyası çıkışına kadar sürdürdü.

ZALİMİN ZULMÜ VARSA…

CEHA’da direnişin 11. gününde yemek molalarında çalışan işçiler de direnişçi işçilerin yanlarına gelerek moral veriyor.  Hep birlikte “Yılgınlık yok direniş var” ve “Ölmek var dönmek yok” sloganları atan işçiler, molalarda birlikte halay da çekiyor. Vardiya giriş-çıkışlarında megafonlarla tüm işçi arkadaşlarına seslenen direnişçi işçiler, sendikal haklarının tanınmasını talep ediyor. İşçi arkadaşlarına, baskılara karşı birlikteliklerini kuvvetlendirme çağrısı yapan işçilerin “zalimin zulmü varsa, işçinin sendikası var” sözleri de büyük ilgi görüyor. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fabrika için zeytin katliamı

SONRAKİ HABER

İlk günkü kararlılıkla mücadeleye devam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...