15 Eylül 2016 14:24

Van'da eğitim emekçileri serbest kürsü kurdu

Van'da açığa alınan eğitim emekçileri serbest kürsü kurdu. Emekçiler sokakta 'Barış istediğimiz için görevden alındık' diyerek bayram şekeri dağıttı.

Paylaş

Van'da açığa alınan eğitim emekçileri serbest kürsü kurdu.

Sanat Parkı'nda bir araya gelen emekçiler adına ilk olarak Eğitim Sen Van Şubesi Eş Başkanı Gülcan Kaçmaz Sayyiğit konuştu. 

"Şunun bilinmesini isteriz ki bizler kandırılanlardan olmadık çünkü yaptığımız her şeyi daha özgür, onurlu, eşit ve birlikte yaşanılır bir dünya için yaptık ve yaptığımız her şeyin ardında olduğumuz gibi bundan sonra daha fazla neler yapabileceğimizin arayışı içerisinde olacağız. Tarih boyunca uğradığımız böylesi saldırılar bizim ne kadar doğru bir yolda ilerlediğimiz ve ne kadar haklı olduğumuz konusunda mazimize birer referans olarak işlenmiştir" diyen Sayyiğit, "Bu hukuksuzluk karşısında tüm halkı öğrencisiyle, velisiyle herkesi mücadeleye çağırdı.

Sayyiğit, "Hiçbir üyemize korkmayın deme gereği bile duymuyoruz. Bizler bizi her fırsatta sömürmeye çalışan, siyasi, askeri  ve ekonomik başarısızlıklarının faturasını bize kesmeye çalışan bu sistem karşısında enflasyon içinde her geçen gün eriyen gelirimizle hiç bir zaman ekonomik bir bağlılık içerisine girmemiş sadece mesleğimizin bize yüklediği ahlaki, vicdani, toplumsal ve de evrensel sorumlulukları rehber edinerek yarınlara hizmet eden eğitim emekçileriyiz. Her bir üyemize bugüne kadar göstermiş olduğu ve bugünden sonra da daha kararlı bir şekilde sergileyeceği onurlu duruşu için şimdiden teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Ardından kurulan serbest kürsüde eğitim emekçiler barış ve laik, bilimsel eğitim istedikleri için ihraç edildiklerini belirterek mücadele çağrısı yaptı.

Halkın da alkışlarla destek verdiği açık kürsüde sık sık "Zafer direnen emekçilerin olacak", "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı. Serbest kürsünün ardından emekçiler sokakta "Barış istediğimiz için görevden alındık" diyerek bayram şekeri dağıttı. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çiğli'de fabrikada yangın: 1 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Tatilin 6. gününde kaza bilançosu: 54 ölü 257 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...