15 Eylül 2016 07:40

Albayrak’tan ‘kayıp-kaçak tüketiciye yansıtılmıyor’ iddiası

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak kayıp-kaçak düzeyinin yol açtığı ek maliyetin tüketicilere yansıtılmadığını savundu.

Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, düşük performanstan dolayı gerçekleşen yüksek kayıp-kaçak düzeyinin yol açtığı ek maliyeti dağıtım şirketlerinin üstleneceğini, bu ek maliyetlerin hiçbir şekilde tüketicilere yansıtılmadığını savundu

‘BU EK MALİYETLER HİÇBİR ŞEKİLDE TÜKETİCİLERE YANSITILMAMAKTADIR’

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ın soru önergesini yanıtlayan Enerji Bakanı, her bir bölge için hedef kayıp-kaçak oranlarının belirlendiğini belirterek şöyle dedi:

“Böylece, tüketicilerin daha düşük kayıp-kaçak bedeline maruz kalmaları sağlanırken bu hizmeti yerine getiren dağıtım şirketlerine de riskler yüklenmiştir. Bu kapsamda, verilen hedefler şirketlerin performansları da dikkate alınarak belirlenmiş olup performans düzeyi yüksek olan şirketlerin ödüllendirilmesini, performans düzeyi düşük olan şirketlerin ise cezalandırılmasını temin edecek bir mekanizma dahilinde hedef kayıp-kaçak oranları belirlenmiştir. Nitekim düşük performanstan dolayı gerçekleşen yüksek kayıp-kaçak düzeyinin yol açtığı ek maliyeti dağıtım şirketleri üstlenecektir. Bu ek maliyetler hiçbir şekilde tüketicilere yansıtılmamaktadır.”

Enerji Bakanı Albayrak, kayıp kaçak oranlarının azaltılması konusunun öncelikli hedeflerin başında geldiğini, bu alandaki yoğun çalışmalar ve alınan tedbirler neticesinde ülke genelinde kayıp kaçak oranlarının yüzde 23-25 düzeylerinden yüzde 14-15 düzeylerine kadar düşürüldüğünü söyledi.

‘KAYIP-KAÇAK GERÇEKLEŞME ORTALAMALARI’

Enerji Bakanı Albayrak, yıllar itibarıyla kayıp-kaçak gerçekleşme ortalamaları hakkında da bilgi verdi.

Buna göre kayıp-kaçak gerçekleşme ortalamaları 2007’de yüzde 15,0, 2008’de yüzde 14,7, 2009’da yüzde 15,3, 2010’da yüzde 14,7, 2011’de yüzde 15,7, 2012’de yüzde 15,1, 2013’te yüzde 15.9, 2014’te yüzde 14,6, 2015’te yüzde 14,1. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Ban'dan 15 Eylül Uluslararası Demokrasi Günü açıklaması

SONRAKİ HABER

2018 Şampiyonlar Ligi finali Kiev'de oynanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...