15 Mayıs 2012 12:13

Sağlıkçılardan ‘arka kapı’ tepkisi

Gaziantep’te bir hasta yakını tarafından uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ersin Aslan’ın anısına düzenlenen oturma eylemleri devam ediyor.Aydın Tabip Odası da ADÜ Tıp Fakültesi poliklinik binasının önünde oturma eylemi yaptı. Eyleme Aydın Sağlık Hakkı Meclisi Yürütme Kurulu da katıldı. Kurul

Sağlıkçılardan ‘arka kapı’ tepkisi
Paylaş

Aydın Tabip Odası da ADÜ Tıp Fakültesi poliklinik binasının önünde oturma eylemi yaptı. Eyleme Aydın Sağlık Hakkı Meclisi Yürütme Kurulu da katıldı. Kurul adına konuşan Algoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Nuri Aydın, “Artık sözün bittiği yerdeyiz ve sabrımız taşıyor” diyerek  Sağlık Bakanlığın hazırladığı şiddet genelgesini yetersiz bulduklarını, bu genelgede taleplerinin yer almadığını belirtti. Genelgede hekimlere saldırıdan kaçabilmeleri için arka kapıların yapılacağının yer almasına tepki gösteren Aydın, “Biz hastalarla toplumla iç içeyiz, biz onlara sağlık hizmeti vermek için varız, hastalardan kaçmayız, tam tersine onları bu konuda bilgilendirmeye çalışıyoruz. Şiddetin kaynağı sağlık sistemindeki çarpıklıklar, GSS uygulaması, sağlıkta dönüşüm ve performans uygulamalarıdır” dedi.

İSTANBUL’DA CERRAHPAŞA’DA

İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hasta yakınlarınında destek verdiği eylemde sağlıkçılar ve hekimler adına açıklama yapan İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Prof. Dr. Taner Gören, sağlıkta 10 yıldır yapılan değişimler sonucunda şiddet olaylarının arttığını söyledi. Gören “Az önce yine bir hastanede bir arkadaşımıza görevi başında şiddet uygulanmış. Türkiye’de sağlık sistemi hiçbir zaman iyi olmadı ama bu kadar kötü hiç olmadı. Doktorlar hastaların hedefi haline getirildi” diye konuştu.

Konuşması sık sık hasta yakınlarının alkışlarıyla kesilen Gören, hastalardan SABİM’e doktorları değil, sistemi şikayet etmelerini istedi. Eylem Gören’in konuşmasının ardından oturma eylemiyle son buldu. (HABER MERKEZİ)


ADANA: VERİLEN SÖZLER TUTULSUN

Adana’da da sağlık emekçileri oturma eylemi yaptı. Çukurova Üniversitesi Balcalı Tıp Fakültesi Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık emekçileri adına konuşan Adana Tabip Odası Başkanı İhsan Ökten, uzun süredir hastanelerde sağlık çalışanlarına dönük saldırıların olduğunu belirtti. Ersin Arslan’ın öldürülmesinin travmasını atlatamadan Tokat’ta bir meslektaşlarının ellerinin kırıldığına dikkat çeken Ökten, hayat sunan ellerinin kırıldığını söyledi. Ersin Arslan şahsında sağlık çalışanlarına dönük saldırılara tepki göstereceklerini ifade eden Ökten, Sağlık Bakanlığı tarafından verilen sözlerin unutulmaması içinde her Salı eylemlerine devam edeceklerini vurguladı.


'HEKİME ŞİDDET ASAYİŞ SORUNU DEĞİLDİR'

Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesinde toplanan hekimler, sağlıkta şiddetin tek başına güvenlik sorunu olmadığını, asayiş önlemleri ile sorunların çözelemeyeceğini dile getirdiler. Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Özden Şener, politikların değişmediği; Sağlıkta Dönüşüm’den vazgeçilmediği sürece şiddetin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. Şener, Meclis’te araştırma komisyonunun kurulması isteklerini yineledi. Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı “Çalışan Güvenliği Genelgesi”ne ilişkin konuşan Şener, genelgenin şiddeti üreten sağlık ortamına değinmediğini söyledi. Sağlıkta dönüşüm yol aldıkça belirginleşensağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda, neden-sonuç ilişkinin genelge ile yine dışarıda bırakıldığını belirten Şener, “Sağlıkta şiddet tek başına bir asayiş sorunu değildir ve tam da bu nedenle asayiş önlemleri alınarak ortadan kaldırılamaz, dahası kaldırılamamıştır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tacizi araştırmak suç oldu

SONRAKİ HABER

'Bakan plaketle hemşirelerin gözünü boyayamaz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...