15 Mayıs 2012 12:04

Yunanistan yeniden seçime gidiyor

Yunanistan'da önceki hafta yapılan erken genel seçimlerin ardından uzun süren koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmadı.Cumhurbaşkanı Papulyas, liderleri son kez bir araya getirdi. 1 saat süren zirvede, yeniden seçimlere gidilmesi kararı çıktı. Yeni seçimlerin, üniversite sınavlarının hemen ardından, 17

Yunanistan yeniden seçime gidiyor
Paylaş

Cumhurbaşkanı Papulyas, liderleri son kez bir araya getirdi. 1 saat süren zirvede, yeniden seçimlere gidilmesi kararı çıktı. Yeni seçimlerin, üniversite sınavlarının hemen ardından, 17 Haziran'da yapılabileceği belirtiliyor. Liderler, bugün yeniden bir araya gelerek ülkeyi seçimlere götürecek “nöbetçi” hükümeti belirleyecek.

Zirvenin ardından açıklama yapan PASOK lideri Evangelos Venizelos, halkın 6 Mayıstaki seçimlerde hiçbir partiye tek başına iktidar imkanı vermeyerek tüm partilere işbirliği mesajı verdiğini fakat parti çıkarlarını ülke çıkarlarının önünde tutan liderler sebebiyle bu işbirliğinin gerçekleşmediğini iddia etti. Venizelos, ülkenin acilen hükümete ihtiyaç duyduğu bir dönemde çok önemli bir zamanın kaybedildiğini ifade etti.
Liderler zirvesine Yeni Demokrasi lideri Antonis Samaras, Radikal Sol İttifak lideri Alexis Tsipras, PASOK lideri Venizelos, Bağımsız Yunanlar lideri Panos Kamenos ve Demokratik Sol lideri Fotis Kuvelis katıldı. Yunanistan Komünist Partisi daveti reddetmiş, ırkçı Altın Şafak ise zirveye davet edilmemişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Suriye’de seçim sonuçları açıklandı

SONRAKİ HABER

Türkiye’de ceza var, gerekçesi yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...