15 Mayıs 2012 12:01

Suriye’de seçim sonuçları açıklandı

Suriye Seçim Yüksek Komisyonu; 7 Mayıs Pazartesi günü düzenlenen Halk Meclisi 1. Yasama Dönemi Milletvekilleri seçimlerinin sonuçlarını ilan etti.Seçimlerin 7 Mayıs tarihinde yapıldığına işaret eden Azzavi; seçimlerin yeni anayasanın dayandığı temeller çerçevesinde gizli, direk ve kamu oylaması şeklind

Suriye’de seçim sonuçları açıklandı
Paylaş

Suriye Seçim Yüksek Komisyonu; 7 Mayıs Pazartesi günü düzenlenen Halk Meclisi 1. Yasama Dönemi Milletvekilleri seçimlerinin sonuçlarını ilan etti.

Seçimlerin 7 Mayıs tarihinde yapıldığına işaret eden Azzavi; seçimlerin yeni anayasanın dayandığı temeller çerçevesinde gizli, direk ve kamu oylaması şeklinde gerçekleştirildiğini belirterek yönetim ve idarenin tek kaynağının halk olduğunu ve halk yönetiminin halk için ve halka ait olduğunu vurguladı.

Yargının seçimlere tam bir gözetim ve denetim sağlamasının bu seçimlerde en önemli noktayı teşkil ettiğine dikkat çeken Azzavi; ayrıca seçim komitelerinin de tamamen bağımsız olduklarını belirterek seçim merkezlerine seçimlerle ilgili gelen bütün itirazların seçim komiteleri tarafından tarafsızca değerlendirildiklerini kaydetti. Seçimlere katılım oranı yüzde 51,26 olarak açıklandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Devlet sözünü tutsun, atamalar yapılsın

SONRAKİ HABER

Yunanistan yeniden seçime gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa