14 Eylül 2016 11:32

‘Gazze Yolunda Kadın Gemisi’ne selam

Barış İçin Kadın Girişimi (BIKG) ve BDS (Filistin için İsrail’i Boykot Girişimi) “Gazze Yolunda Kadın Gemisi”ne selam yolladı. 

Paylaş

Barış İçin Kadın Girişimi (BIKG) ve BDS (Filistin için İsrail’i Boykot Girişimi), dünyanın her yerinden Gazze ablukasını kırmak amacıyla yola çıkan kadın siyasetçilerin, yazarların, milletvekillerinin, barış eylemcilerinin bulunduğu, “Gazze Yolunda Kadın Gemisi”ne selam yolladı. 

Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen kadınlar “Gazze ablukasına hayır” pankartı açarak, “Gazze yolundaki kadınlara İstanbul’dan selam” “Salam to women’s boat to Gaza”, “Filistin’de ablukaya hayır” dövizleri taşıdı. Sık sık “Gazzeli kadınlar yalnız değildir”, “Gazze’de ablukaya son” “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları atan kadınlar Gazze’de ablukanın yarattığı yıkım ve zararı en fazla kadınların yaşadığını ifade etti, ablukanın kaldırılması için yola çıkan kadınlardan oluşan filoya selam yolladıklarını söyledi. 

Burada konuşan BIKG’den Züleyha Gülüm, ablukanın yarattığı yıkım ve zararı en fazla kadınların yaşadığını ifade ederek, “Eşlerini kaybettiklerinde geçim kaynağından yoksun kalıyorlar, evlerini kaybettiklerinde, bazen bir çadır da olsa yeni bir ev kurmanın bütün yükünü onlar sırtlanıyor. Hem eşlerini hem de evlerini kaybettiklerinde eşlerinin ailesinden bir başka erkekle evlenmek zorunda kalıyorlar. Evleri yıkılıp başka ailelerin yanına yerleşmek zorunda kaldıklarında mahremiyetlerinden oluyorlar. Ve hemen hepsi savaşın etkisiyle kabuslar gören, altını ıslatan, gece bağırarak uyanan, ruhsal sorunlar yaşayan çocuklarına yardımcı olmaya çalışıyor, kendileri de benzer sorunlar yaşarken ve her an yeniden bombardıman altında kalacaklarını bilmelerine rağmen. CEDAW Komitesi 2011 yılında hazırladığı bir raporda, Filistinli kadınların ve kızların hem İsrail askerleri hem de topraklarına yerleştirilmiş olan yerleşimcilerin her türden şiddetine maruz kaldığını ve bu vakaların nadiren belgelendiğini vurguluyor” dedi. (İstanbul/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

İhbar edildi tutuklandı, serbest kaldı işinden oldu!

SONRAKİ HABER

Okumak için böbreğimizi mi satalım?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...