14 Eylül 2016 11:04

Öcalan'ın mesajına hükümetten ilk yanıt

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Abdullah Öcalan'ın mesajıyla ilgili "Öcalan HDP'yi değil devleti muhatap almak istiyor" dedi.

Paylaş

Abdullah Öcalan'ın kardeşi aracılığıyla gönderdiği mesaja hükümetten ilk yorum geldi. Başbakan Yardımcısı Kaynak: "Öcalan HDP'yi değil devleti muhatap almak istiyor."

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Abdullah Öcalan’ın görüştüğü kardeşi Mehmet Öcalan’la gönderdiği mesaja ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kaynak, Öcalan’ın üç gün önce Diyarbakır’da açıklanan mesajını HDP’nin yanlış anladığını öne sürdü.

Milliyet’ten Serpil Çevikcan’a konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Öcalan’ın kardeşi aracılığıyla gönderdiği mesajı hükümet nasıl okudu” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Öcalan’ınki çok kısa bir mesaj. Mesajını HDP’nin iyi okuyamadığını görüyorum. ‘Devlet iki görevli göndersin. Muhatap devlet olsun. Ve biz bu işi 6-8 ayda çözelim’ diyor. HDP bunu ‘yeniden çözüm masası kurulsun, siyasi aktörler HDP tarafından belirlensin, İmralı heyeti yeniden gitmeye başlasın’ gibi alıyor. Öcalan’ın mesajının doğru algılandığını zannetmiyorum. Kendilerini değil devleti muhatap almak istiyor Öcalan. Öcalan, ‘Devletle görüşeyim’ istiyor. Devlet her zaman görüşmelerini yapabilir. Zaten yapıyor. ‘6 ayda çözeriz’ lafını ise kendi liderliğini pekiştirmek için söylüyor. Kendisinin muhatap alınması demek, Kürt siyasetinde kendi liderliğini pekiştirmesi demektir. Geçmişte çözüm sürecindeki görüşmelerinde mesajlarını hatırlayın. Devlete bir çok şey dayatan bir bakıştı.”

‘ÇÖZÜM MASASI GÜNDEMDE YOK’

Kaynak, çözüm sürecinin yeniden başlayıp başlamayacağı konusunda ise şunları söyledi: “Hükümetimiz kararını çoktan verdi. Bizim bu süreçte muhatabımız millet. Biz bir yandan bölgede çok başarılı terörle mücadele operasyonu yaparken Çukurca örneğinde olduğu gibi, bir yandan da kalkınma hamlesi. 73 milyar gibi büyük bir rakam ve büyük kısmı 3 yılda bitecek. Yeniden çözüm masası kurmak hükümetin gündeminde kesinlikle yok. Çözüm masasıyla prim yapan parti sonra hendek siyasetine dönmüştü. Aynı hataya bir daha düşülmez.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Türkmenistan'da 'süresiz cumhurbaşkanlığı' yürürlükte

SONRAKİ HABER

Eşi soruşturdu hakim tutukladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...