14 Eylül 2016 10:08

OHAL'e dayanarak eğitim merkezi karakol haline getirildi

Polis CHP’li Seyhan Belediyesine ait Meslek Edindirme Merkezini OHAL'e dayanarak karakol haline getirdi.

Paylaş

Adana Emniyet Müdürlüğü, Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Küçükdikili Mahallesi Şehitlik Caddesi üzerinde bulunan CHP’li Seyhan Belediyesine ait Meslek Edindirme Merkezini (SEYMER) karakola çevirdi. SEYMER’in tabela ve kapılarını söken polis, binanın etrafına görüntü ve ses alabilen kameralar yerleştirdi. Binanın karakola çevrilmesine tepki gösteren yurttaşlar polislerin binayı terk etmesini istedi.

İsmini vermek istemeyen bir yurttaş, evinin hemen yanında bulunan binanın polislerce karakola çevrilmesine, “Bina etrafına çok sayıda kamera yerleştirmişler. Bu kameralar 100 metreden görüntü ve ses alabiliyormuş. Birkaç kameranın açısı tamamen evimin içini gösteriyor. Özel hayatımızın gizliliği kalmadı” dedi. 

Başka bir yurttaş ise, polisin sürekli mahallede devriye gezdiğini ifade ederek, karakola çevrilen binanın tam da mahallenin ortasında bulunduğunu vurguladı. “Biz burada polis, karakol istemiyoruz. Huzur istiyoruz” dedi. 

Seyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güven Boğa, Adana Valiliği’nin binanın polislerin kullanımı için belediyelerine talepte bulunduğunu ancak belediye başkanın bu talebi kabul etmediğini ifade etti. Boğa, “Belediye Başkanımız Zeydan Karalar, binanın arka bahçesinin bile kullanılacak olmasının SEYMER’e geliş gidişleri olumsuz etkileyeceğini Valiliğe iletti. Bir yılda 500 kişinin eğitim aldığı SEYMER binamızdaki eğitim şu an durdu. Belediye onaylamadı ama OHAL kapsamında eğitim alanımızın bu şekilde emniyet tarafından kullanılması aynı zamanda kamu yararına yapılan bir çalışmayı da olumsuz etkilemiştir” dedi. (Adana/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Avanos'ta kaz ve ördeklere yapay ada

SONRAKİ HABER

Akit hedef gösterdi: 'Evrensel kapatılıyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...