14 Eylül 2016 06:34

Beştaş: Öcalan'ın mesajı doğru okunmalı'

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, "Öcalan'ın mesajını herkes doğru okumalı ve bu yönde adımlar atılmalı" dedi.

Paylaş

AKP'nin 12 Eylül Askeri Darbesi'nin yıldönümünde DBP'li 24 belediyeye kayyım atayarak, halkın iradesine el koyduğunu ifade eden HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, AKP'nin 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirerek sivil bir darbe yaptığını anlattı. AKP'nin kendisine muhalif olan kesimlere yönelik "cadı avı" başlattığını söyleyen Beştaş, AKP'nin son olarak eğitim emekçilerini açığa aldığını ve belediyelere ise kayyım atadığını hatırlattı.

'HALK İRADESİ YOK SAYILIYOR'

"AKP kendisine karşı oluşacak tepkileri yok etmek ve etkisizleştirmek için hiçbir kural ve hukuk tanımamaktadır" diyen Beştaş, AKP'nin şu anda tek amacının kendini ayakta tutmak olduğunu söyledi. Belediyeye kayyım atanmasının darbeden farksız olmadığına değinen Beştaş, "Halkın idaresini temsil eden belediye yönetimlerini görevlerinden el çektirmeye çalışarak kendi kayyımlarını atıyor. AKP, 'Ben Ankara'dan bir kişi ile bu kararı veririm' mesajını veriyor. Bunun zaten demokrasiyle, adaletle hiçbir bağı yoktur. Özellikle 11 Eylül'de Sayın Abdullah Öcalan ile görüştürülmesi ve kayyım atamalarının aynı gün olmasının asıl amacı kayyım atamalarına karşı olan tepkileri azaltmaktır" dedi.

'HALK BELEDİYELERİNİ KAYYIMA TESLİM ETMEZ'

Halkın belediyelerine sahip çıktığını söyleyen Beştaş, halkın AKP'nin atadığı kayyımlara belediyelerini teslim etmeyeceğini ifade etti. Beştaş, "Ayrıca kayyım meselesinde fazla söze gerek yok. Sadece orada oluşan görüntü tek başına her şeyi ifade ediyor. O görüntüde; belediyenin etrafının polis bariyerleri ile kapatıldığı, TOMA ile korunan, içerden dışarıya hiçbir şekilde temasın sağlanmadığı ve hiç kimsenin girip çıkamadığı sadece bir belediye binası var. Halka hizmet veren ve halkın kendi evi olarak gördüğü mekanlar olmaktan çıkmış durumda. Sadece bir bina var orada" şeklinde konuştu.

Kayyımların kabul edilemez olduğunu söyleyen Beştaş, "Devletin bir programı varsa; bunun yolu seçimdir. Bunun dışında hiçbir uygulama kabul edilemez. Bu kayyımlara karşı anayasal ve hukuki mücadeleleri sonuna kadar vereceğiz" dedi.

'MESAJ İYİ OKUNMALIDIR'

"Sayın Abdullah Öcalan ile yapılan görüşme bütün bu olumsuz tablo içerisinde önemli bir gelişmedir" diyen Beştaş, Öcalan'ın yıllardır büyük bir barış mücadelesi verdiğini ve savaşın son ermesi için mücadele ettiğini aktardı. Beştaş, "Bu kadar yoğun bir savaş ortamında bile o kadar önemli bir mesaj vermiştir ki birileri bunu iyi anlamalıdır. Özellikle bu savaşı yönetenler bu mesajı iyi okuması gerekir" dedi.

'ÖCALAN'IN BARIŞ ISRARI SONUÇSUZ KALMAMALIDIR'

"Sayın Öcalan İmralı'da çözümün hazır olduğunu ve bunun altı ayda çözülebileceğini yüksek sesle ifade etmiştir" diyen Beştaş, Öcalan'ın barış için en büyük sorumluluğun devlette olduğuna dikkat çektiğini vurguladı. Beştaş, "Bu görüşmede en önemli sonuç Sayın Öcalan barış ellini hala tutmaktadır. Hala barıştan yana kararını devam ettirmiştir. Karşı taraftan ise sürekli savaş naraları ve çözümsüzlük yolunda mesajlar verilmektedir. Biz HDP olarak çözümden, barıştan ve eşitlikten yanayız. Sayın Öcalan'ın bu mesajını herkes doğru okumalı ve bu yönde adımlar atılmalıdır" dedi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da 7 avukat tutuklandı

SONRAKİ HABER

UEFA Avrupa Ligi grup maçları yarın başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...